Bílá chtěla velkolepými koncerty oslavit 50. narozeniny, z příjemného dárku se však stala doslova noční můra, která Slavici stála zdraví, nervy a navíc i spoustu peněz.

Vše začalo v sobotu 5. listopadu, kdy se zpěvačka necítila dobře, ale přesto chtěla za každou cenu vystoupení zachránit. Dorazila na zkoušku, ale jelikož po areně chodila jen v sukni a s topem odhalujícím ruce i ramena, zánět průdušek u ní propukl naplno.

Lucie přišla v průběhu dne o hlas a nepomohli dokonce ani přivolaní lékaři. I když ji to moc mrzelo, neměla jinou možnost, než vše odvolat. Smutnou zprávu oznámila jen čtyři hodiny před začátkem akce, a proto musí ručit za ztráty, které O₂ areně vznikly.

Dohromady se jednalo o čtyři miliony korun, z nichž podle údajů ve smlouvě musí Bílá uhradit tři čtvrtiny, tedy tři miliony korun. „Tahle suma se ale samozřejmě může o něco zmenšit. Záleží na tom, kolik lidí si na dva koncerty na 8. ledna koupí ještě lístky,“ vysvětloval deníku Aha! zdroj, který je se situací blíže obeznámen.

Fotogalerie: Lucie Bílá zrušila megakoncerty
32 fotografií

Jak je možné, že horentní sumu zaplatí sama zpěvačka? Ačkoliv si někdy O₂ arena interpreta sama koupí a veškeré ztráty pak hradí za něj, v tomto případě to bylo trochu jinak. „V případě dvou koncertů Lucie Bílé tomu tak ale nebylo. Arena jela s interpretkou na procenta. A na padesát procent to tentokrát nebylo,“ dodal zdroj.

VŠE O LUCII BÍLÉ A JEJÍCH ZRUŠENÝCH KONCERTECH ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
58 fotografií