Hlavní obsah

Apple nabízí výměnu baterií u některých telefonů iPhone 6S

Americká technologická společnost Apple nabízí bezplatnou výměnu baterií u menšího počtu telefonů iPhone 6S, které se mohou nečekaně vypnout. Firma ve své zprávě uvedla, že opatření se týká přístrojů vyrobených v září a říjnu loňského roku. Apple tvrdí, že závada nepředstavuje bezpečnostní riziko.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S

Článek

Podle serveru AppleInsider má upozornění Applu zřejmě rozptýlit obavy, že přístroje iPhone se potýkají s podobnými problémy, jaké mají s baterií telefony Galaxy Note 7 jihokorejského konkurenta Samsung Electronics.

Ty se na pulty obchodů dostaly na přelomu srpna a září, jen nedlouho poté však musely být prodeje ukončeny. U sedmičky se totiž začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

Foto: Andrew Zuis, ČTK/AP

U některých chytrých telefonů Samsung Galaxy Note 7 se vznítily i vyměněné baterie, které měly být bezpečné.

Jihokorejský elektronický gigant se proto odhodlal k radikálnímu kroku a přístroje stáhl z trhu. Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni prodej i výrobu ukončit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám