Hlavní obsah

Empoli - AC Milán 1:4AC Milán jasně vyhrál v Empoli a je druhý

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán zvítězili v 14. kole italské ligy na hřišti Empoli jasně 4:1. Z posledních čtyř zápasů získali deset bodů a v tabulce jsou druzí o čtyři body za Juventusem Turín, který má zápas k dobru stejně jako třetí AS Řím. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly dokázali v Empoli vyhrát poprvé od března 2008.

Foto: Stringer, Reuters

Gianluca Lapadula z AC Milán se raduje z jednoho ze svých dvou gólů proti Empoli.

Článek

AC Milán nastoupil se základní sestavou s věkovým průměrem 23,6 roku. Po čtvrthodině hry se "Rossoneri" dostali do vedení, když se po Susově centru prosadil Lapadula, jenž do AC přestoupil v létě z Pescary. O dvě minuty později ale chyboval milánský gólman Donnarumma, který zbytečně vyrazil centr pouze k Saponarovi, jenž zakončil do odkryté branky. Empoli na domácím stadiónu skórovalo po 500 minutách.

Hosté rozhodli o tříbodovém zisku během tří minut druhého poločasu. V 61. minutě se po Abateho přihrávce prosadil z druhé vlny dobíhající Suso a vzápětí si srazil Bonaventurův centrovaný míč do vlastní branky Costa. Definitivně pojistil vítězství hostů v závěru Lapadula.

V sobotním druhém zápase FC Turín porazil 2:1 Chievo Verona, o což se postaral dvěma trefami Falqué. Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviče zvítězili potřetí v řadě.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
FC Turín - Chievo 2:1 (36. a 38. Falqué - 86. Inglese)
Empoli - AC Milán 1:4 (17. Saponara - 15. a 77. Lapadula, 61. Suso, 64. vlastní Costa)

Reklama

Související témata: