Hlavní obsah

Nejdražší MacBook Pro má problémy s grafickou kartou

Novinky, ort

Nepříjemnou situaci musí před Vánocemi řešit společnost Apple. U nových MacBooků Pro, které mají představovat ty nejvýkonnější přenosné počítače v nabídce amerického počítačového gigantu, se totiž projevují problémy s grafickou kartou. Upozornil na to server 9to5Mac.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový MacBook Pro

Článek

Na problémy si stěžuje celá řada zahraničních uživatelů. Připomeňme, že například na americkém trhu jsou nové notebooky od Applu dostupné již několik týdnů, zatímco tuzemští prodejci je zatím naskladněné nemají.

Podle serveru 9to5Mac si uživatelé stěžují prakticky výhradně na nejvýkonnější a logicky také nejdražší konfigurace MacBooku Pro. Ty jsou vybaveny grafickou kartou Radeon Pro 460, která podle všeho způsobuje při práci v operačním sytému problémy.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Chyby se projevují tak, že během používání se na obrazovce objevují náhodně různé artefakty. Například okno internetového prohlížeče začnou překrývat kostičky, kvůli čemuž není zobrazená webová stránka čitelná.

Apple zatím oficiálně informace o problémech své vlajkové lodi mezi přenosnými počítači nepotvrdil. Jisté tak v tuto chvíli není ani to, co chybu způsobuje.

Je nicméně vcelku možné, že jde pouze o chybu ovladačů grafické karty. Problém tak teoreticky může americký počítačový gigant vyřešit pouhou softwarovou aktualizací. Kdyby však šlo o hardwarový problém, neobešly by se laptopy pravděpodobně bez servisního zásahu.

Různé konfigurace, dva displeje

Nové přenosné počítače MacBook Pro mají být jedním z největších lákadel Applu před Vánocemi. Patrně největším vylepšením je integrace druhého displeje. Tenký OLED panel bude lemovat prakticky celý horní okraj klávesnice. Apple tento prvek nazývá Touch Bar a integroval do něj i čtečku otisků prstů.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Detailní pohled na Touch Bar u MacBooku Pro

V prodeji by se měly objevit i na tuzemském trhu různé konfigurace. Třináctipalcový model bude pohánět procesor Intel Core i5 taktovaný na frekvenci 2,9 GHz. Ten se v případě potřeby dokáže automaticky přetaktovat na 3,3 GHz. Stroj bude mít až 512GB SSD jednotku a ve všech konfiguracích 8 GB operační paměti. O grafický výkon se pak bude starat integrovaný čip Intel Iris 550.

Patnáctipalcový model bude ještě výkonnější. Pracovní tempo u něj bude udávat procesor Intel Core i7 při frekvenci 2,7 GHz, který se dokáže přetaktovat až na 3,6 GHz. Ten bude doplněn o dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon Pro 455 se 2 GB vlastní paměti. Počítá se s 16 GB operační paměti a až 512GB SSD jednotkou.

Více se o nových MacBoocích Pro dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám