1. prosince 2016 • 09:17

Kniha rekordů NHL se otřásla. Islanders dali 2 góly za 3 vteřiny

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra v poslední minutě a ještě vyrovnání rekordu NHL. Hokejisté NY Islanders na středeční bitvu se současnými šampiony soutěže z Pittsburghu budou vzpomínat určitě s chutí. Vítězství totiž trefili v čase 59:33 a v čase 59:36 už to bylo 5:3. Takhle rychle se předtím v historii dokázaly trefit jen dvě mužstva.



Hokejisté New Yorku připravili svým fanouškům večer, kdy je třeba být neustále ve střehu. Po dvou třetinách všechno vypadalo jasně, ale vedení 3:0 pravděpodobně domácí ukolébalo a odvedlo myšlenky. Jenže Pittsburgh není tým, který by něco vzdával.

Conor Sheary snížil hned v první minutě třetí části a když Jevgenij Malkin v 54. minutě doklepával po parádním ťukesu s bekem Dumoulinem do prázdné brány, bylo to 3:3 a domácí mužstvo bylo v rozkladu. Zachráncem na poslední chvíli se stal tečující Američan Anders Lee, který rozhodl. Kuljomin pak o tři vteřiny později poslal puk při power play do prázdné brány.

„Potěšilo mě, že jsem viděl, jak moc jsou kluci houževnatí," chválil si po utkání trenér Jack Capuano. „Přesně na tohle se totiž snažíme soustředit," řekl pro NHL.com.

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Pittsburgh

Detaily. To je to, co New York potřebuje vylepšit. Islanders se po mnoha letech dokázali na jaře probít až do druhého kola play off a zdálo se, že roste silný tým, který by mohl trápit i ty nejlepší. Jenže v létě soupiska prošla změnami, z týmu zmizel například Kyle Okposo a nové tváře v čele s Andrew Laddem si zatím nezvykly.

Výsledek je více, než hrozivý. I když Islanders porazili poslední vítěze Stanley Cupu, stejně jsou s dvaceti body na úplném dně Východní konference. Přesto ukázali, že jejich psychika se vylepšuje. Tým totiž nesrazila ani dvouminutová nevyužitá dvojnásobná přesila a výsledkový přeliv dokázali urvat pro sebe.

„Dohrávat zápasy až do konce, to je něco, co nám letos opravdu zatím moc nešlo," řekl pro NY Post střelec vítězné branky Lee a narážel na to, že jeho mužstvo už několik ztracených bitev v této sezoně zažilo. „Důležité je, že dneska, ač to vypadalo všeljak, se nám to povedlo," těšilo střelce.

Islanders taky vyrovnali rekord ligy. Ten teď drží spolu s Minnesotou Wild, která se radovala z dvou bleskoých zásahů v roce 2004 a s mužstvem St. Louis Eagles, jenž uspělo v roce 1935.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 12. • 02:00
New York Islanders
New York Islanders
5:3
ONLINE
1. prosince
02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 19:47. Boychuk, 22:10. Chimera, 37:21. Cizikas, 59:33. Lee, 59:36. N. Kuljomin

Hosté: 40:32. Sheary, 50:40. J. Schultz, 53:08. Malkin

Sestavy

Domácí: Greiss (Bérubé) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Mayfield – Jo. Bailey, Tavares, Beauvillier – N. Kuljomin, B. Nelson, Prince – Lee, R. Strome, Chimera – Ladd, Cizikas, Clutterbuck.

Hosté: M. Murray (M.-A. Fleury) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz – Sheary, Crosby, Hörnqvist – Guentzel, Malkin, Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr.

Rozhodčí

Peel, Rehman – Murray, Cormier

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

12 149 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud