Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 3:1Hradec porazil Mladou Boleslav a bodoval popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Newton 1 : 0
29. Newton 2 : 0
36. Urban 2 : 1
60. Köhler 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v nedělním 27. extraligovém kole Mladou Boleslav 3:1. Východočeši zdolali svého dnešního soka poprvé v sezóně a bodovali popáté za sebou, přičemž čtyři zápasy během této série vyhráli. Mladoboleslavští naopak prohráli šestkrát z posledních osmi vystoupení. Dva góly vítězů vstřelil bek Jake Newton.

Článek

První třetina byla útočná z obou stran, ale domácí byli mnohem nebezpečnější. Akce Středočechů byly spíše platonické a bez zakončení. Hradec měl dvě velké šance v rozmezí šesté a sedmé minuty. Nejprve v přesilovce pálil šikovně po ledě Bednář, ale gólman Lukáš vyrazil puk betonem mimo bránu. Poté se parádní kličkou uvolnil Jarůšek, poslal puk Picardovi, jenže Kanaďan, který je v Mountfieldu na měsíční zkoušce, nezacílil přesně.

Východočechům nakonec k vedoucí brance pomohla náhoda. V 16. minutě nahrával z otočky před bránu obránce Newton. Boleslavský zadák Stříteský však při snaze odpálit puk do bezpečí trefil svého brankáře Lukáše a od něj se puk odrazil do brány. Ještě do konce třetiny mohl zvýšit mladý Pavlík, jenže při nájezdu nezvedl puk dostatečně vysoko.

Druhá část byla podobně vyrovnaná jako ta první. Domácím pomohl zbytečný faul mladoboleslavského Jonáka, který byl vyloučen za vražení na hrazení poté, co v útočném pásmu srazil proti pravidlům Štajnocha. V přesilovce ve 29. minutě se podruhé v utkání trefil zadák Newton, tentokrát perfektní ranou bez přípravy využil Bednářovu přihrávku. Hosté však do konce třetiny snížili. Ve 36. minutě nahodil Lenc puk před brankoviště, kde ho za Rybára tečoval vysoký Urban.

Třetí třetina byla vyrovnaná, ale bez větších šancí. Na straně domácích mohl zvýšit zkušený Šimánek, jenže blafák ke gólu nedotáhl, a čtyři minuty před koncem po skrumáži Jarůšek. Ani on to nezvládl, hosté se proto dostali ke hře bez brankáře. V ní jim však ujel Köhler a tři vteřiny před koncem dal třetí branku.

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Newton, 29. Newton (Bednář), 60. Köhler (Bednář, Kukumberg) - 36. Urban (Lenc). Rozhodčí: Müllner, Novák (oba SR) - Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:7, navíc Džerinš - Štich oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4676.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, Picard - P. Beránek, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Mladá Boleslav: Lukáš - Holub, Stříteský, Jan Hanzlík, Kurka, Voráček, Štich, Trončinský - Jonák, Žejdl, Orsava - Klepiš, Vampola, M. Látal - Lenc, Musil, Hyka - Pabiška, Urban. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice