12. prosince 2016 • 12:20

Los osmifinále Ligy mistrů: Arsenal jde na Bayern, PSG má Barcelonu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

A zase těžký los! Fotbalisté Arsenalu narazí v osmifinále Ligy mistrů na Bayern Mnichov, první zápas hrají na hřišti soupeře. To nováček prestižní soutěže Leicester se utká se Sevillou. Zajímavý los mají také španělské velkokluby. Barcelona si zahraje o čtvrtfinále s PSG, Real Madrid potká Neapol.



Arsenal se potkal s Bayernem ve vyřazovací fázi v letech 2005, 2013 i 2014 a ve všech případech postoupil německý šampion. V letošní základní skupině skončil mnichovský celek překvapivě až na druhém místě za Atléticem. "Kanonýři" vyhráli skupinu před PSG, Razgradem a Basilejí, ale Čech byl ve všech šesti zápasech náhradníkem kolumbijského gólmana Davida Ospiny.

"Jsme v play off počtrnácté za sebou, což je skvělá vizitka trenéra Arséna Wengera a našeho týmu. Fanoušci budou myslet, že jsme znovu dostali těžký los, ale jednou se to musí otočit a my zvítězíme," řekl sekretář Arsenalu David Miles.

"Těžký los, protože Arsenal je v opravdu dobré formě. Těším se, že se znovu potkám s bývalými spoluhráči z národního týmu," napsal na twitteru kapitán Bayernu Philipp Lahm. V londýnském mužstvu působí Němci Per Mertesacker, Mesut Özil a Shkodran Mustafi.

Real, který ve skupině skončil až za Dortmundem, v play off vyzve Neapol podruhé v historii. V roce 1988 "Bílý balet" v tehdejším PMEZ postoupil po výsledcích 2:0 a 1:1 do druhého kola. Za italský tým hrají bývalí fotbalisté Realu José Callejón a Raúl Albiol.

"Neapol má velmi dobrého trenéra a v posledních letech hodně roste. Bude to hodně obtížný soupeř. Začínáme doma, kde si musíme vytvořit dobrý výsledek do odvety. Budou mít obrovskou motivaci vyřadit nás," uvedl ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Barcelona vyřadila PSG ve čtvrtfinále v letech 2013 a 2015. Francouzský tým vyhrál jen dva z devíti předchozích vzájemných duelů. Finalista minulého ročníku Atlético se střetlo s Leverkusenem v osmifinále v roce 2015 a německý tým vyřadilo na penalty.

Manchester City se potká s Monakem v soutěžním zápase poprvé stejně jako nováček Ligy mistrů Leicester se Sevillou. Vítěz posledních tři ročníků Evropské ligy ve vyřazovací fázi neprohrál s anglickým soupeřem čtyřikrát za sebou a nastřílel při tom 14 branek.

"Monako teď pravděpodobně hraje nejlepší fotbal ve Francii. Ve skupině skončili před Leverkusenem a Tottenhamem. Mají mladé talentované hráče. Bude to těžké," konstatoval ředitel Manchesteru City Txiki Begiristain.

První zápasy se budou hrát 14., 15., 21. a 22. února, odvety se uskuteční 7., 8., 14. a 15. března.

Osmifinále Ligy mistrů
 Manchester City  Monako
 Real Madrid  Neapol
 Benfica  Borussia Dortmund
 Bayern Mnichov  Arsenal
 Porto  Juventus
 Bayer Leverkusen  Atlético Madrid
 PSG  Barcelona
 Sevilla  Leicester


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud