Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V německém Volkswagenu se bude mluvit anglicky. Povinně!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)
Koncernovým jazykem německého výrobce automobilů Volkswagen se v budoucnosti stane angličtina.

Tento krok má usnadnit příchod špičkových zahraničních pracovníků do nejvyššího vedení podniku a podpořit spolupráci mezi manažery, uvedl personální ředitel společnosti Karlheinz Blessing.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě, jeho součástí je rovněž česká automobilka Škoda Auto. Koncern nyní prochází rozsáhlými změnami v reakci na skandál kolem falšování testů emisí naftových automobilů.

"Koncernovým jazykem v budoucnosti bude angličtina," uvedl Blessing. Angličtina tak podle firmy do roku 2021 nahradí němčinu na manažerských konferencích, ne však při neformálních rozhovorech mezi manažery či mezi dělníky u montážních linek, napsala agentura AP.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (39)
31. 3. 2022 21:17
Volkswagen
No, jeden můj kamarád nedávno řešil právě s volkswagenem takový zajímavý problém. Koupil si ojetého Passata, ale ten na něj mluvil jen německy. A on bohužel německy neumí, takže vůbec nerozuměl těm možnostem nastavení atd. Ani do angličtiny to přepnout nešlo. Nakonec si tam tedy přes https://www.autacesky.cz/ musel nechat nahrát češtinu.
Avatar - Londonbridge
16. 12. 2016 09:25
Re: mozna
V Londyne staci po Polsky anglicky tu uz malo koho pocut....
16. 12. 2016 00:44
Re: Kde to bude příště?
To je nesmysl. Volkswagen Finance není totéž co Volkswagen Aktiengesellschaft. To první je dceřiná společnost VW A.G., která podniká v leasingových službách a sídlí Luxemburgu, podobně jako dceřiná firma Škoda sídlí v ČR, to druhé (VW AG) je mateřská firma se sídlem i registrací v Německu, stačí se podívat do německého obchodního rejstříku.
15. 12. 2016 23:23
mozna
by se nemeli zdrzovat anglickym mezistupnem a skocit rovnou na cinstinu. kvalitu smejdu uz maji zmaknutou na jednicku
Avatar - O5kar
15. 12. 2016 22:33
Kde to bude příště?
Přestože firma VW má sice sídlo ve Wolfsburgu, ale registrovaná je viz: VOLKSWAGEN FINANCE LUXEMBURG S.A. L-1150 Luxembourg, 291, Route d´Arlon, Lucemburské velkovévodství Registrační číslo: B166745.

Před tím byla do r. 2014 Volkswagen International Finance N.V. Amsterdam, Herengracht 495, 1017, Nizozemské království.