Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Samková ovládla kvalifikaci na první závod Světového poháru v Montafonu

Montafon - Eva Samková vstoupila do Světového poháru ve snowboardcrossu úspěšně. Olympijská vítězka ze Soči vyhrála kvalifikaci na úvodní závod sezony v rakouském Montafonu. Další česká závodnice Vendula Hopjáková skončila sedmnáctá, po pádu však musela na vyšetření do nemocnice a její účast v nedělním závodu týmů je ohrožená.

Samková si zajistila finále hned v první jízdě, v níž byla téměř o dvě vteřiny rychlejší než soupeřky. "Předtím jsem ale (v tréninkové jízdě) stihla dvakrát spadnout. I v kvalifikaci jsem pak tu čtvrtou klopenku projela docela ošklivě, takže mě dost překvapilo, že jsem vyhrála. Zítra musím ten spodek zlepšit," řekla česká reprezentantka.

Hopjáková v druhé jízdě krátce před cílem spadla. "Poranila si to operované rameno a udeřila se do hlavy. Radši jsme ji nechali odvézt na kontrolu do nemocnice, ale vypadá to, že to bude fajn," řekl trenér Marek Jelínek.

Z dvojice českých mužů se do finále nikdo nekvalifikoval, lépe dopadl čtyřicátý Jan Kubičík. Páteční finále je na programu od 14 hodin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články