Hlavní obsah

Z Božího Daru bylo odesláno 382 kg vánoční pošty, více než loni

– Boží Dar (Karlovarsko)

Speciální ruční vánoční razítko letos na Božím Daru dostalo 84 200 dopisů, což je zhruba 382 kilogramů pošty. Loni to bylo o téměř 2000 dopisů a devět kilogramů méně. Razítkování Ježíškovy pošty začalo 1. prosince a skončilo v pátek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Razítko Ježíškovy pošty na Božím daru

Článek

Nejvzdálenější dopisy a pohlednice byly odeslány do Mexika, Brazílie, Kazachstánu, Kanady, na Nový Zéland nebo do Číny, informoval Marek Smitka z božídarského infocentra. Tradičně největší porce zásilek na Boží Dar dorazila kolem 16. prosince.

Lidé své dopisy mohou celý rok posílat na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62 nebo osobně vložit do speciální Ježíškovy schránky přímo na Božím Daru. Ofrankované se potom vracejí zpátky na udanou adresu. Autorkou letošního návrhu razítka je Irena Vyčítalová a v obrazu je stylizovaná vánoční ozdoba a nápis Boží Dar.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Razítko Ježíškovy pošty na Božím daru

"I v letošním roce si děti a dospělí nepřáli pouze hmotné dárky, jako jsou hračky nebo elektronika, ale také mír, lásku, štěstí a zdraví pro všechny na celém světě," uvedl Smitka.

Příležitostné razítko má tradici od roku 1994. Kromě toho je infocentrum na Božím Daru partnerem České pošty a vedle tradiční Ježíškovy pošty zajišťuje i běžné poštovní služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám