Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 2:3Třinec vyhrál v Olomouci a udržel se v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Burian 1 : 0
15. Adamský 1 : 1
25. Knotek 2 : 1
35. Roth 2 : 2
46. Irgl 2 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Třince vyhráli ve 33. kole extraligy na ledě Olomouce 3:2 a udrželi se v čele tabulky o bod před druhým Libercem. O sedmé výhře Ocelářů z posledních osmi zápasů rozhodl ve 46. minutě kapitán Zbyněk Irgl. Olomouc čeká už šest utkání na plný bodový zisk a přispala si během této série jen dvě výhry v nastavení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zbyněk Irgl z Třince - ilustrační foto.

Článek

Od úvodu se hrálo hodně opatrně a první šance si vypracovala Olomouc. Jergl ale zakončil nedůrazně a Eberle po odvážném výjezdu před branku přestřelil. V páté minutě se už Hanáci dostali do vedení. Burian vystřelil v brejku přes bránícího Krajíčka a Hamerlík máchnul lapačkou do prázdna.

Třinec dostal možnost na vyrovnání v přesilovce, Konrád ale největší příležitost Petružálkovi chytil. V polovině úvodní třetiny mohl zvýšit vedení Strapáč, Hamerlík si však jeho bekhendový pokus pohlídal.

Po následném protiútoku byl blízko vyrovnání Třinec. Kreps jel sám na Konráda, ale neuspěl. Oceláři se dočkali vyrovnání v 15. minutě, kdy se po akci druhé formace trefil Adamský.

Druhou třetinu odstartovali lépe hosté, ve 23. minutě málem Špirko překvapil Konráda nečekaným lobem zpoza branky. Po další chybě v rozehrávce domácích kryl Konrád Sýkorovou dělovku. Gól ale padl na druhé straně. Při Maroszově vyloučení vystřelil Laš a Knotek vrátil tečí Olomouci vedení.

Hosté mohli vyrovnat ve 28. minutě, ale Konrád Rákosův průnik zlikvidoval. Vzápětí tečoval Strapáč nahození od modré čáry za Hamerlíkova záda, ale rozhodčí branku neuznali pro hru vysokou holí. V další akci pak ujel domácím v oslabení Adamský, byl faulován, ale nařízené trestné střílení neproměnil. V 45. minutě už se Oceláři radovali, když při přesilovce čtyř proti třem prostřelil Konráda Roth.

Třetí třetina začala přesilovkou Olomouce, kterou domácí nevyužili a Třinec ve 46. minutě potrestal zaváhání olomoucké obrany. Kaneovu střelu ještě dokázal Konrád vyrazit, ale na Irglovu dorážku nestačil. Hned v dalším střídání mohla Olomouc smazat ztrátu, Knotek ale trefil jen tyč a další jeho šanci pak kryl Hamerlík. Třinecký gólman podržel svůj tým i při Holcově šanci. Na stavu v závěru nic nezměnila ani power play domácích.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Burian (Jergl), 25. J. Knotek (Laš, Skladaný) - 15. Adamský (Kane, Irgl), 35. Roth (Krajíček), 46. Irgl (Kane, Adamský). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváků: 4983.
Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Matai, Staněk - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Jergl, Herman, Burian - T. Mikúš, Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, Jank - Petružálek, Marosz, Hrňa - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Ciencala, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články