Hlavní obsah

Stop pro biatlonistku. Česká sestava bude v Oberhofu oslabena

Česká biatlonistka Veronika Vítková se nezúčastní Světového poháru v Oberhofu. Čtrnáctá žena průběžného pořadí seriálu prodělala o Vánocích chřipku a dá si pauzu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veronika Vítková během sprintu žen v Novém Městě na Moravě.

Článek

Před čtvrtým kolem SP nachlazení trápilo i Evu Puskarčíkovou, ale závodnice z Harrachova nakonec v českém týmu nechybí. V pořádku je i z exhibice v Gelsenkirchenu  mírně potlučený zadek Gabriely Koukalové. Muži přečkali svátky ve zdraví. V Durynském lese se představí v plné síle.

„Veronika prodělala klasickou chřipku doprovázenou vysokými teplotami," uvedl trenér Zdeněk Vítek pro svazový web biatlon.cz.. „Už pomalu začíná s přípravou. Uvidíme, jak rychle se vrátí do formy. V Ruhpoldingu (při dalším dílu SP) už bychom ji potřebovali do štafety."

V Oberhofu se tak představí Koukalová, třetí žena průběžné klasifikace SP, dále Puskarčíková, které patří zatím osmé místo, Lucie Charvátová a Jessica Jislová. „Moc na výběr nemáme," podotkl Vítek, jenž sám bojoval s nachlazením, a tak jeho svěřenkyně trénovaly v Jablonci nad Nisou s asistentem Jiřím Holubcem.

Muži kromě Jaroslava Soukupa se chystali v Novém Městě na Moravě. Nechyběl Adam Václavík, který se vrací do týmu. „Po třetím kole Světového poháru měl drobné žaludeční potíže Ondra Moravec. Nyní jsou ale všichni kluci zdraví," sdělil trenér mužů Michael Málek

Příprava žen i mužů byla zaměřena na objem a sílu. „Čekají nás tři náročná kola Světového poháru, ze kterých vzejde nominace na mistrovství světa (v Hochfilzenu)," připomněli trenéři. Zdeněk Vítek by pro Ruhpoldingu družstvo žen rád doplnil. „Věřím, že už budeme moci počítat s uzdravenou Veronikou, navíc uvažujeme i o startu juniorky Markéty Davidové."

Do Oberhofu se Světový pohár vrací po roční pauze. V minulé sezóně se kvůli špatným povětrnostním podmínkám seriál přesouval do Ruhpoldingu.

Muži začínají ve čtvrtek sprintem, ženy stejnou disciplínou v pátek (vždy ve 14:15).

Česká nominace pro Oberhof
Ženy:
Lucie Charvátová
Jessica Jislová
Gabriela Koukalová
Eva Puskarčíková
Muži:
Michal Krčmář
Ondřej Moravec
Jaroslav Soukup
Michal Šlesingr
Adam Václavík

Reklama

Související témata: