Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I ty, Renaulte? Francouzská značka je vyšetřována kvůli manipulaci s emisemi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (93)
Volkswagen se tento týden dohodl s americkými orgány na trestu za Dieselgate. Mezitím jsou na obzoru další podobné kauzy. V USA byl obviněn koncern FCA, ve Francii zase Renault.

Pařížská prokuratura zahájila vyšetřování automobilky Renault kvůli podezření na manipulace s emisními testy. Agentuře Reuters to řekl zdroj z úřadu státního zástupce. Vyšetřování bylo zahájeno na podnět francouzského úřadu pro ochranu spotřebitelů.

Úřad pro spotřebitele loni v listopadu předal prokuratuře poznatky ohledně podezření, že Renault mohl manipulovat s emisemi oxidů dusíku u některých naftových modelů. Předané materiály podle zdroje obsahují dokumenty, které policie zabavila při raziích na pracovištích Renaultu, záznamy rozhovorů s představiteli podniku a výsledky nezávislého testování vozů Renault.

Akcie Renaultu po zprávě klesly až o více než čtyři procenta. Firma se dnes zatím ke zprávě nevyjádřila. V listopadu Renault v krátkém prohlášení uvedl, že jeho motory vyhovují evropským zákonům.

Automobilové emise se předloni dostaly do centra pozornosti, když německý koncern Volkswagen přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy zaměřenými na emise oxidů dusíku. Tento týden USA obvinily skupinu Fiat Chrysler z obcházení emisních testů pomocí softwaru u zhruba 100.000 naftových vozů, společnost ale tato obvinění odmítla.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (93)
Avatar - praděda7
14. 1. 2017 23:02
Re: Buzerace...
Only experience, my young and naive friend...only lifelong experience.
Avatar - Beefcake
14. 1. 2017 21:03
Re: Buzerace...
To musi byt krasne, mat take ciernobiele videnie.
Avatar - removed
14. 1. 2017 15:30
Re: Být vyšetřován,
Pockej Karle... Nepsal o prubehu a vysledku vysetrovani. Jen o zpusobu, jak takove vysetrovani iniciovat.
14. 1. 2017 15:27
Re: to se nam ten rok pekne rozjizdi
A proto mají auta určená především do města ty nejvýkonější motory,protože mimo město,nebo při vysokých rychlostech není výkon třeba,že? Ty techniku. >:D >:D >:D
14. 1. 2017 12:13
Re: Měřící cyklus
LNT se dá také použít spolu se SCR, pokud vím, kdy zlepšuje emise za studena.