Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češky pojedou štafetu bez Koukalové, biatlonisté vyrážejí do hromadného závodu

Anterselva (Itálie) – Bez Gabriely Koukalové, která skončila v hromadném závodě třetí, se postaví na start štafety české biatlonistky v nedělním závodě Světového poháru v Anterselvě. Druhá žena celkového pořadí cítí značnou únavu a před blížícím se mistrovstvím světa bude chtít šetřit síly. Svůj tristní výkon ze štafety naopak budou chtít napravit čeští biatlonisté, kteří se představí v hromadném startu. Přímý přenos nedělního programu sledujte od 10:55 na ČT sport a ctsport.cz.

Ondřej Moravec během štafety
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Štafeta českých biatlonistek se bude muset obejít bez Gabriely Koukalové, která sama po sobotním závodě prohlásila, že už byla fyzicky na dně. "Dnes už bylo vidět, že jí malinko docházejí síly," potvrdil také trenér Zdeněk Vítek pro iDnes.cz.

"Gábina by se jen tak štafety nevzdala. Ptali jsme se jí na názor a sama nebyla úplně rozhodnutá, jestli má jet, nebo ne. Takže pak šlo spíš o rozhodnutí trenérské rady. Odvedla kus práce v Ruhpoldingu a pak i tady. Bude o malinko lepší variantou ji pošetřit," myslí si Vítek.

Do štafety tak nastoupí experimentální sestava ve složení a pořadí Lucie Charvátová, Lea Johanidesová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková. Pro sedmadvacetiletou Johanidesovou půjde o letošní premiéru ve Světovém poháru. Mohla by se tak stát i pátou nominovanou biatlonistkou pro mistrovství světa.

Češky budou usilovat o to, aby je nepostihlo podobné trápení jako jejich mužské protějšky, a to hlavně na střeleckých položkách. Ani jeden z českých biatlonistů ve štafetě z osmi položek nezastřílel čistě. "Všechny členy štafety trápila špatná střelba, i když podmínky byly ideální, ale pořád je to o dokola omílané aklimatizaci (na vysokohorské prostředí, pozn. aut.)," poznamenal trenér mužů Michal Málek.

To, že to na střelnici přes slunečné počasí a bezvětří vůbec není jednoduché, potvrdil i Ondřej Moravec. "Ačkoliv je úplné bezvětří, střelba je tady těžká a hrozně se tady projeví fyzický stav," přemítal český biatlonista.

Právě Moravcovi se rozjíždění štafety příliš nepovedlo a nakonec dojel s krvavými šrámy na bradě. "To se mi snad ještě nikdy nestalo. Bylo to divoké, Nor přede mnou náhle zastavil a já jsem neodhadl vzdálenost a bodnul mě holí pod ret. Já jsem myslel, že to nic není, ale cítil jsem, jak mi to během závodu napuchá. Stane se, no," přemítal s hořkým úsměvem Moravec.

Čeští biatlonisté budou chtít v hromadném závodě napravovat velký neúspěch ze štafety, kdy skončili až třináctí. Jejich závod sledujte v přímém přenosu na ČT sport a ctsport.cz od 10:55, od 14:40 následuje štafeta žen.

Zdroj
ČT sport, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články