Hlavní obsah

Žádné rozhovory, dokud nedojede Ester. Ledecká získala respekt lyžařských hvězd

Ga-Pa

Když se Ester Ledecká po super-G v německém Ga-Pa potkala s Tinou Weiratherovou z Lichtenštejnska a zeptala se na její výsledek, jedna z nejlepších sjezdařek světa odpověděla: „Byla jsem třetí. Ale všem jsem říkala, že se nebudu radovat nebo dávat rozhovory, dokud nedojede do cíle Ester.“ I to svědčí o respektu, jaký si Ledecká, která je mezi sjezdařkami stále nováčkem, vydobyla. Weiratherovou v neděli neohrozila, ale 19. místem vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek kariéry.

Foto: Zdeněk Sluka

Ester Ledecká v cíli super-G v Garmisch-Partenkirchenu.

Článek
Fotogalerie

Lauta Gutová ovládla superobří slalom v Ga-Pa

Taková reakce vás jistě potěšila.

Tina to říkala ze srandy, ale samozřejmě to bylo moc milé. Ty holky jsou všechny strašně hodné, asi i proto, že je tolik neohrožuju. (úsměv)

Přibližujete se jim ale rychlým tempem. Vždyť z dvanácti závodů, do nichž jste ve Světovém poháru nastoupila, jste devětkrát bodovala. To je úctyhodná bilance.

To popravdě ani nevím, já si to nepočítám. Ale je hezké, když se to takhle řekne. Pro mě je pořád ctí, když můžu jezdit stejné závody s takovými hvězdami, pořád jsou na jiné úrovni než já a doufám, že jednou s nimi budu soupeřit o setiny. Takhle je to dobré, přibližuju se jim, ale chtěla bych ještě daleko víc.

Kdyby vám někdo po čtvrteční noci, kterou jste prozvracela, řekl, že v Ga-Pa zajedete 13. a 19. místo, co byste mu odpověděla?

Že není normální. (směje se) Jsem strašně ráda, že jsem tu mohla jet, nasbírat spoustu zkušeností a ty výsledky jsou skvělý bonus.

Výsledkově to pro vás byl nejlepší lyžařský víkend kariéry. I pocitově?

Každý závod je něčím výjimečný. Výhodou byla, že už jsem tu jela vloni a znala jsem ten kopec o něco víc. Spoustu rad jsme dostala i od Ondry Banka.

Jaké pro vás bylo nedělní super-G? Dojelo jen 35 sjezdařek z 58, byla trať tak těžká?

Byla tam zákeřná místa, která se musela hodně nadjet. Když tam holky chtěly jet napřímo rychlejší stopou, nešlo to moc vybrat. Bylo důležité vzít kritické brány víc seshora, což jsme s celým týmem vyhodnotili, takže jsem sjela v klidu dolů. A spokojená s výsledkem rozhodně jsem.

Takže jste spíše vsadila na jistotu?

Nejsem typ, který by riskoval, spíš se snažím ze sebe vydat všechno, co jsem se naučila v tréninku. Vím, že na nějakou jízdu mám a na nějakou ne, svůj standard se snažím posouvat nejdřív při tréninku.

Vyšší startovní číslo 46 v Ga-Pa nebylo hendikepem?

Trať byla hodně tvrdá, některé části vyjeté až na led, takže se tolik nerozbíjela. Na pár místech to už bylo rozbitější, ale jinak dobré.

Související témata: