Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové SUV-kupé od Mitsubishi se ukáže v Ženevě. Tady je první snímek!

Jan Mička
Diskuze (7)
Mitsubishi bude vedle modelů ASX a Outlander vyrábět další SUV. Vůz se ukáže už zanedlouho v Ženevě.

Pokud si někdo myslel, že crossovery a SUV představují pouze krátkodobou módní vlnu, byl na omylu. Každá rok se na trhu objevují modely, které si díky troše plastů říkají „dobrodružné“, a alespoň v dohledné budoucnosti se to nezmění. Naopak – podobných vozů bude přibývat a budou kombinovat i prvky kupé. Třeba jako zcela nové Mitsubishi.

Už na začátku tohoto měsíce jsme psali, že automobilka Mitsubishi chystá svého „qashqaie“, a nyní již máme k dispozici jeho hlavní rysy. Půjde o první vlaštovku z nové generace vozů se třemi diamanty ve znaku, bude se vyznačovat výrazným designem, sportovností a kupé linií střechy.

Vůz bude vyráběn po boku stávajících modelů ASX a Outlander, a rámci nabídky by velikostně mělo zapadnout někam mezi ně. Značka s ním chce zaujmout zcela novou skupinu zákazníků, na svou off-roadovou minulost však nezapomene. Na podobný recept vsadila také automobilka Land Rover a vychází jí to.

Vůz si odbude premiéru už 7. března na autosalonu v Ženevě, značka však neuvádí, zda půjde o designovou studii, nebo sériovou podobu. Přikláníme se ke druhé možnosti. Silueta vozu silně připomíná koncept XR-PHEV II představený na tomtéž autosalonu v roce 2015.

O motorech se automobilka zatím nezmiňuje, detaily se snad dozvíme v rámci výstavní premiéry, v úvahu ale zatím připadají vznětové čtyřválec 1.6 DI-D a 2.2 DI-D, případně plug-in hybrid. Opomenout nelze ani motory značky Nissan, která koncem loňského roku převzala nad Mitsubishi kontrolu.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - 3_diamanty
25. 1. 2017 10:54
Re: no som zvedavy
ja som videl uz to nove ASX s dynamickym stitom ... a paci sa mi viac ako pred faceliftom ;-) ... takze v tomto je to velmi subjektivne

a podla mna ten novy misak bude rohodne cerpat zo studie pripadne aj z outlandera... uz fotky je zrejme ze s ASX toho spolocneho mat nebude asi nic
Avatar - Sumi2000
25. 1. 2017 00:53
Re: no som zvedavy
ASX bylo pěkné auto...facelift je děsný podobně jako nyní u Octavie.. 8-s

Pokud toto tzv.kupé bude mít podobný design jako facelif ASX..TAK ŽÁDNÁ SLÁVA.
Avatar - 3_diamanty
24. 1. 2017 16:58
Re: SUVčka
aj pri SUV plati ze vyrobcovia vyrabaju len to co sa predava a o co je u ludi zaujem...
Avatar - 3_diamanty
24. 1. 2017 15:04
no som zvedavy
mitsu uz nejake tie dalsie modely potrebuje ako sol.... a zrovna SUV su v kurze a tak by auto od mitsu velkosti juke/C-HR fungovat mohlo aj v eu ... mam rad ASX aj outlander ale predsa len ASX uz ma svoj vek aj napriek dalsiemu faceliftu .. a outlander je zase uz kusok velky a drahy pre mnohych....takze nieco stylove mensie od troch diamantov ma moc potesi.... v zeneve to vyzera opat na paradnu porciu noviniek... :yes:
24. 1. 2017 14:12
...
SUV... Fakt to nechci... Ale je to vec lidi, když to mají rádi. A tohle není coupé