Hlavní obsah

Fiat Chrysler zvýšil zisk na 49 miliard a pokračuje ve výrazném snižování dluhu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italsko-americký automobilový koncern Fiat Chrysler v minulém roce zvýšil čistý zisk na 1,81 miliardy eur (49 miliard korun). Využije toho mimo jiné pro snižování dluhu. Automobilka si dala za cíl v letošním roce snížit čistý dluh na polovinu, uvedla agentura Reuters.

Foto: FCA

Fiat Chrysler Group

Článek

Zlepšení finanční situace se pro automobilku stalo podstatným tématem zejména poté, co ji americké úřady obvinily z používání podvodného softwaru pro obcházení měření emisí oxidů uhlíku. [celá zpráva]

Společnost předpokládá snížení dluhu na 2,5 miliardy eur (zhruba 67,57 miliardy korun) do konce roku 2017.

Již do konce roku 2016 se jí podařilo snížit zadlužení na 4,6 miliard eur (zhruba 124 miliard korun) ze zářijových 6,5 miliardy eur (zhruba 175,7 miliardy korun) navzdory tomu, že předpovědi analytiků počítaly se snížením jen na 4,9 miliardy eur (cca 132,4 miliard korun).

Pomohl zájem o dražší auta

Zvýšení čistého zisku pomohl zájem o dražší modely, jímž se kompenzoval pokles prodeje na severoamerickém trhu související mimo jiné s ukončením prodeje modelů Chrysler 200 a Dodge Dart, uvedla automobilka.

Koncern za celý letošní rok očekává tržby v rozmezí 115 miliard až 120 miliard eur (3,1 až 3,24 biliónu korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám