Windows 10 | Hry | Creators Update

Herní mód ve Windows 10 umožní plynulejší hraní her, bude je prioritizovat

Už na konci minulého roku se objevily informace, že se v rámci aktualizace chystá do operačního systému Windows 10 speciální vlastnost, která potěší všechny hráče – takzvaný „Game Mode“. Herní režim by měl odstranit náhodné vytížení procesorových jader jinou službou v systému, která se může ve hře projevit občasným trhnutím a podobně.

Redaktorům webu WindowsCentral se podařilo získat rozhovor s Kevinem Gammilem, který má na starost platformu Xbox, kde je tento systém prioritizace rovněž využíván. Ve Windows 10 to bude fungovat podobně – bude se minimalizovat využívání zdrojů z čehokoli jiného, než je hra samotná, což znamená, že při hraní hry by měla mít hra po celou dobu maximální výkon jak procesoru, tak i grafické karty s naprostým minimem zásahů jiných aplikací a služeb běžících v systému.

gamemode.jpg
Herní režim bude možné i ručne vypnout, ale bude se automaticky vypínat i při minimalizaci nebo vypnutí hry (Zdroj: WindowsCentral)

Herní režim bude možné vypnout a zapnout a podle informací bude fungovat jak s klasickými Win32 hrami, tak i těmi na Windows Store (UWP), kde by měl být rozdíl znatelnější. Pokud dojde k ukončení nebo minimalizaci dané hry, režim se automaticky vypne a vše se vrátí do normálu.

Microsoft vyvíjí herní režim ve spolupráci s hardwarovými partnery jako například Nvidia, AMD nebo Intel a měl by být k otestování v rámci buildu 15019 (Windows 10 Fast Ring). Finální dostupnost se očekává v jarní aktualizaci Creators Update.

Diskuze (21) Další článek: Apple a LG mají problém. Vyrobili monitor speciálně pro Macy, který s nimi ale nefunguje zrovna ideálně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,