Stát dá firmám 150 milionů korun na nákup elektromobilů

Stát dá firmám 150 milionů korun na nákup elektromobilů

Další kolo dotačního programu pro mimopražské firmy na nákup elektromobilů a budování dobíjecích stanic vypsalo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Od března do května budou moci tuzemské firmy, které nemají sídlo v hlavním městě, podávat na ministerstvo průmyslu a obchodu žádosti o podporu ve výši 50 tisíc až deset milionů korun.

Ministerstvo totiž vypsalo další dotační program na nákup elektromobilů a podporu výstavby sítě dobíjecích stanic. Výzva je součástí podpory nízkouhlíkatých technologií. Celkem je k dispozici suma sto padesát milionů korun.

Loni se do podobného projektu přihlásilo 53 projektů, které dohromady získaly podporu 39 milionů korun. Připraveno však bylo 80 milionů.

Od loňska také můžou o dotaci usilovat instituce veřejné správy. Nákup jednoho elektromobilu se jim tak může zlevnit o 220 tisíc korun, plug-in hybrid o 200 000 Kč a auto na CNG o 50 tisíc korun.

Ford F-150

Ford F-150 patří k nejprodávanějším automobilům světa, především na americkém kontinentu. V roce 2020 představil výrobce již 14. generaci oblíbeného pick-upu Ford F-150.

14. generace • Elektrická verze

Doporučujeme

Články odjinud