Mercedes (možná) odhaluje své revoluční sportovní auto

Značka Mercedes-Benz se netají tím, že v rámci letošních oslav 50. výročí AMG přichystá hypersport s motorem z Formule 1. Jeho podobu zatím tají...

Zatím se stále neví, při jaké příležitosti letos koncern Daimler, do kterého patří i letos jubilující značka AMG, přestaví svůj hypersport.

Již vloni se objevily oficiální informace, že v útrobách tohoto vozu bude pohonná jednotka z monopostu F1 Mercedes. Mělo by jít o hybridní soustrojí ve verzi pro sezonu 2016. Tedy té, v níž se mistrem světa stal Nico Rosberg a prvním vicemistrem Lewis Hamilton. Oba to jsou, pochopitelně, jezdci Mercedesu.

Tato formule 1 pro silniční provoz má mít výkon kolem tisíce koňských sil a poměr výkonu a hmotnosti 1:1.

17C18_296.jpg17C18_350.jpg

Na prvním snímku je vůz nenápadně v pozadí, na druhém ukazuje zadní partie

Podoba byla zatím přísně utajována. Nyní ovšem Mercedes-Benz vydal sadu fotografií, kterými dokumentuje šíři záběru svého designového centra. A na dvou z nich je automobil, jehož tvary jsou typické pro hypervýkonné silniční sportovní vozy. Na první z nich je vůz v pozadí za dalšími dvěma koncepty, druhá ukazuje podobu zádě.

Není samozřejmě vůbec jisté, že se skutečně jedná o tento vůz, natož o jeho finální podobu. Nicméně, zdá se nám být pravděpodobné, že půjde minimálně o jednu z fází designového vývoje chystaného hypersportu.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je německý výrobce automobilů, autobusů, užitkových a nákladních vozů. Patří do skupiny Daimler AG.

Historie sahá až do roku 1886. Poprvé byla značka Mercedes použita na automobilu v roce 1901, jako Mercedes-Benz v roce 1926.

Mercedes-Benz třídy A • Mercedes-Benz třídy C • Mercedes-Benz třídy E • Mercedes-Benz třídy S • Mercedes-Benz CLA • Mercedes-Benz GLC • Mercedes-Benz GLB-SUV

Doporučujeme

Články odjinud