S touto hrou si můžete zkusit, jak složité je budovat vlastní startup v Silicon Valley

founder2
0Zobrazit komentáře

Těsně po přerodu tisíciletí začala vznikat i většina dnes nejpopulárnějších startupů – od YouTube, přes Skype až po Facebook, a všichni měli jedno společné. Snahu a vytrvalost něco změnit a přivést na trh produkt, který budou využívat miliony lidí. Za tu dobu si ovšem každý, jak tehdejší, tak i dnešní startup, prošel nekonečnými problémy, řešením nečekaných situací, bojem s podobou a směřováním produktu, se samotným trhem a především s lidmi.

Komu se to ovšem podařilo, čekala ho sladká odměna v podobě fungující a profitabilní firmy. Většině z nich se to ovšem jak kdysi, tak i dnes, nepodaří a tak si Francis Tseng, designer, který léta vyvíjel vlastní produkty v Silicon Valley, řekl, že vytvoří hru, která má ukázat reálný pohled na vývoj nového startupu a na život, který je k tomu potřeba přizpůsobit.

nokia2

Přečtěte si takéTakto vypadá nový smartphone Nokie, který se v Číně vyprodal za necelou minutuTakto vypadá nový smartphone Nokie, který se v Číně vyprodal za necelou minutu

Hra s názvem The Founder přenese hráče v online prostředí do roku 2001, ve kterém si vyberou směřování, název a místo založení své firmy, spoluzakladatele a první zaměstnance a začnou postupně budovat produkt a ukrajovat si z kompetitivního podílu na trhu. Snaží se spojit prvky e-commerce nebo sociálních sítí a vymyslet něco, s čím přežijí až do dnešních dnů nebo budoucnosti, ve které tvoří věci založené na umělé inteligenci, tiskárny funkčních orgánů nebo třeba kolonizují Mars.

thefounder

Tseng získal pro vývoj své hry v kampani na Kickstarteru necelých 10 tisíc dolarů a jeho hlavním cílem bylo přimět lidi uvědomit si, že život startupisty není pro každého – ukázat stinné stránky věci, které se schovávají za pozlátko neuvěřitelných valuací a akvizic. Cílem hry je ale stále vytvořit co největší profit, jen to není vůbec tak jednoduché, jak se může zdát.

founder

Diskuze (0)

Novinka

Anonym