Google se zbavil satelitní společnosti Terra Bella, kterou před dvěma lety koupil za půl miliardy dolarů

V roce 2014 jsme vás informovali o tom, že Google koupil satelitní společnost Skybox Imagining, která se zaměřovala na detailní snímky povrchu Země hlavně pro byznysové zákazníky. Zajímavostí je, že lze tímto způsobem získat i HD video ve vysokém rozlišení, což se hodí například pro sledování fungování infrastruktury a podobně.

Google ale nyní prodává celou firmu, která má už nové označení Terra Bella a vlastní celkem sedm satelitů s vysokým rozlišením, zkušené společnosti Planet. Dle vyjádření bude moci Planet poskytnout mnohem lepší systém snímkování, protože v této chvíli vlastní dohromady 60 satelitů se středním rozlišením a v kombinaci se zmíněnými sedmi satelity SkySat s vysokým rozlišením (3 až 5 metrů) tak bude moci chytře kombinovat a nabídnout nové služby pro stávající i nové zákazníky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázkové snímky ze satelitů SkySat

Mezi ty bude patřit i Google, který uzavřel se společností Planet kontrakt na tříletou licenci snímkových dat, přičemž zároveň si vše pojistil i koupí velkého podílu ve společnosti. Podrobné informace nejsou k dispozici, ale dle spekulací musel Google firmu prodat za nižší cenu, než kterou dal v roce 2014 při jejím nákupu.

Google se tak opět zbavuje částí firmy z řady nadějných projektů, které si na sebe nejspíše nedokázaly vydělat ani po delší době. Otázka zní, jaký to bude mít vliv na budoucnost Googlu.

Diskuze (1) Další článek: Hacker získal přístup k tisícům tiskáren po celém světě. Vzdáleně tisknul upozornění na nezabezpečený port

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,