14. února 2017 • 22:37

Barcelonský propadák! Favorit padl v osmifinále Ligy mistrů s PSG 0:4

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paris St. Germain mají blízko k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, když v úvodním duelu osmifinále doma přehráli Barcelonu nečekaně jasně 4:0. Dvěma góly k tomu přispěl Ángel Di María, který tak oslavil dnešní 29. narozeniny. V druhém úterním souboji Benfica Lisabon doma porazila 1:0 Dortmund, který neproměnil pokutový kop. Středeční zápasy Ligy mistrů mezi Bayernem a Arsenalem a Realem Madris s Neapolí můžete sledovat na O2 Sport.



Pro Barcelonu jde o vyrovnání nejhorší prohry v soutěži od semifinále s Bayernem Mnichov v roce 2013, kdy rovněž prohrála 0:4. Jen třikrát v historii evropských pohárů se stalo, že by v odvetě někdo smazal čtyřgólovou ztrátu a postoupil. V Lize mistrů se to ještě nikomu nepovedlo. Barcelona přitom ve čtvrtfinále LM nechyběla od sezony 2006/07.

Už před utkáním panovaly v táboře Katalánců obavy z trenéra PSG Unaie Emeryho, který dlouho působil ve španělské lize. A potvrdily se, protože Emery svůj tým skvěle připravil. Pařížané zaskočili Barcelonu velmi aktivní a agresivní hrou, nepouštěli ji k tradiční kombinaci a zcela vymazali hvězdné ofenzivní trio Neymar, Luis Suárez, Lionel Messi. Sami naopak po ziscích míčů podnikali smrtící brejky.

Nejprve vybojoval Julian Draxler standardní situaci, ze které přesně zamířil Di María a slavil první gól. Pomohla mu k tomu i chyba ve zdi hostů, když Luis Suárez nevyskočil a míč proletěl mezerou.

"Oslavit narozeniny tím, že dáme Barceloně čtyři góly, to je opravdu krásný den," radoval se Di María. "Ale stejně jako se to povedlo dnes nám, může se to v odvetě povést Barceloně. Proto nesmíme slavit, ale dál makat," dodal.

Před poločasem pak velmi dobře hrající Adrien Rabiot obral o míč Messiho a založil brejk, na jehož konci zvýšil Draxler na 2:0. Navíc hned po změně stran další parádní střelou z dálky přidal třetí gól Di María.

Zdecimovaná Barcelona už se nevzmohla na odpor, za celý zápas vystřelila jen jednou na branku. Naopak z mnoha dalších brejků přidal PSG ještě čtvrtý gól, při kterém potvrdil střeleckou formu Edinson Cavani. Pařížané jsou tak blízko k tomu, aby Barceloně oplatili vyřazení ze čtvrtfinále z let 2013 a 2015. Na její půdě si mohou dovolit i prohrát 0:3 či o čtyři góly se vstřelenou brankou.

"Byli jasně lepší než my. Hráli lépe, byli lepší takticky a předčili nás fyzicky," připustil záložník Barcelony Sergio Busquets. "Výsledek odpovídá tomu, co se dělo na hřišti," komentoval frustrovaný kouč Katalánců Luis Enrique.

Paris St. Germain - FC Barcelona 4:0 (2:0)
Branky: 18. a 55. Di María, 40. Draxler, 72. Cavani. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, T. Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Rabiot - A. Gomes, Busquets, Rafinha. Diváci: 46.484.

Sestavy:

PSG: Trapp - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Verratti (69. Nkunku), Rabiot, Matuidi - Di María (61. Lucas), Cavani, Draxler (86. Pastore). Trenér: Emery.
Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - A. Gomes (58. Rafinha), Busquets, Iniesta (73. Rakitič) - Messi, L. Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Angel Di Maria vstřelil první gól utkání s Barcelonou
Angel Di Maria vstřelil první gól utkání s Barcelonou

V Lisabonu rozhodl jediný gól

Dramatičtější je bitva mezi Benficou a Dortmundem, která v prvním utkání přinesla jediný gól. Lisabonskému týmu na to doma stačila jediná přímá střela na branku krátce po změně stran. Po rohovém kopu hlavičkoval Luisao, nehlídaný Kostas Mitroglu měl v malém vápně dostatek času si míč zpracovat a zblízka překonat ležícího gólmana. Dal tak 13. gól v posledních 13 zápasech.

Dortmund měl v zápase převahu a mohl brzy srovnat, ale proti byl skvěle chytající brankář Ederson. Lapil i pokutový kop za ruku spoluhráče, když si počkal na střelu Pierra-Emericka Aubameyanga do středu branky. Zneškodnil i další velké šance hostů a byl tak hlavní postavou duelu.

Benfica Lisabon - Borussia Dortmund 1:0 (0:0)
Branka: 48. Mitroglu. Rozhodčí: Rizzoli - Banti, Irrati (všichni It.). ŽK: Fejsa - Schmelzer, Pulisic, Bartra. Diváci: 55.124.

Sestavy:

Benfica: Ederson - Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu - Salvio, Pizzi, Fejsa, Carrillo (46. Augusto) - Mitroglu (75. Jiménez), R. Silva (68. Cervi). Trenér: Vitória.
Dortmund: Bürki - Piszczek, Papastathopulos, Bartra, Schmelzer, Durm - Dembelé, Weigl, Guerreiro (81. G. Castro) - Reus (81. Pulisic), Aubameyang (62. Schürrle). Trenér: Tuchel.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud