15. února 2017 • 23:06

SESTŘIHY Ligy mistrů: Bayern nařezal Arsenalu, Real otočil s Neapolí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako přes kopírák! Fotbalisté Arsenalu inkasovali v osmifinále Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov (1:5) stejně jako v minulé sezoně v základní skupině pět branek. Drtivou porážku zmírnil pouze gól Alexise Sáncheze, který neproměnil penaltu, ale následnou dorážku poslal do sítě. Velký obrat předvedl obhájce titulu Real Madrid. Ten doma prohrával s Neapolí po chybě brankáře Navase 0:1, ale díky gólům Benzemy, Kroose a Casemira nakonec zvítězil 3:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
5:1
ONLINE
15. února
20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 11. Robben, 53. Lewandowski, 56. Th. Alcântara, 63. Th. Alcântara, 88. T. Müller

Hosté: 30. Alexis Sánchez

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Alonso, Arturo Vidal – Robben (88. Rafinha), Th. Alcântara, Costa (84. Kimmich) – Lewandowski (86. T. Müller).

Hosté: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (49. Gabriel), Gibbs – Coquelin (77. Giroud), Xhaka – Iwobi (66. Walcott), Özil, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.

Náhradníci

Domácí: Ulreich, Bernat, Coman, Rafinha, Kimmich, Müller, Sanches

Hosté: Čech, Elneny, Giroud, Monreal, Gabriel, Walcott, Welbeck

Karty

Domácí: Hummels, Lahm

Hosté: Mustafi, Alexis Sánchez, Xhaka

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Đurđević.

Stadion

Allianz Arena, München

Na vedoucí trefu Arjena Robbena v Mnichově dokázal v prvním poločase odpovědět Alexis Sánchez, ale po změně stran už hráči Bayernu dominovali a dali londýnskému soupeři čtyři góly. Dvakrát se prosadil Thiago Alcantara, jednou Robert Lewandowski a náhradník Thomas Müller.

Arsenal je blízko tomu, aby posedmé za sebou vypadl už v osmifinále LM, z toho potřetí s Bayernem. Německý šampion naopak už pomalu může slavit šestý postup do čtvrtfinále za sebou.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Arsenal 5:1. Debakl Wengerova týmu
Video se připravuje ...

Čech i v sedmém zápase této sezony Champions League byl jen náhradníkem Kolumbijce Ospiny. Ten poprvé inkasoval v 11. minutě, kdy Robben svůj typický průnik z pravé strany zakončil krásnou střelou pod břevno.

Po půlhodině hry na druhé straně Lewandowski při snaze odkopnout míč trefil Koscielného a rozhodčí nařídil penaltu. Tu sice Sánchezovi vyrazil gólman Neuer, ale chilský útočník nakonec z dorážky vyrovnal.

Na začátku druhé půle se Arsenalu zranil stoper Koscielny a obrana hostů bez něj začala kolabovat. Nejprve v 53. minutě po Lahmově centru vrátil Bayernu vedení hlavou Lewandowski, který za tři minuty připravil patičkou třetí gól Thiagovi. Španělský záložník se pak v 63. minutě trefil podruhé.

Mnichovské mužstvo mělo drtivý tlak. Ospina zneškodnil velké šance Robbena a Douglase Costy, ale nakonec přece jen inkasoval popáté. V 88. minutě Thiago našel v šestnáctce Müllera, ten si zasekl míč a po zemi poslal míč do sítě. Bayern tak v Lize mistrů natáhl rekordní domácí sérii na 16 výher. 

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
3:1
ONLINE
15. února
20:45
SSC Neapol
SSC Neapol
Góly

Domácí: 18. Benzema, 49. Kroos, 54. Casemiro

Hosté: 8. L. Insigne

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Ramos (C) (71. Pepe), Varane, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – James Rodríguez (76. L. Vázquez), Benzema (82. Morata), Ronaldo.

Hosté: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński (75. Allan), Diawara, Hamšík (C) (83. Milik) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Pepe, Fernández, Kovačić, Vázquez, Morata, Isco

Hosté: Rafael Cabral, Giaccherini, Allan, Jorginho, Maggio, Maksimović, Milik

Karty

Domácí: Ramos, Modrić

Hosté: P. Zieliński, D. Mertens

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid

Real začal aktivně a Benzemovu střelu musel likvidovat brankář Reina. Jeho protějšek Navas však v osmé minutě udělal poziční chybu a Insigne ho překvapil přízemní ranou zhruba ze třiceti metrů.

SESTŘIH Ligy mistrů: Real Madrid - Neapol 3:1. Favorit zápas otočil
Video se připravuje ...

Madridský tým se rychle oklepal a už za deset minut vyrovnal hlavou Benzema po Carvajalově centru. Francouzský útočník mohl těsně před pauzou dokonat obrat, ale zblízka trefil tyč.

"Bílý balet" brzy po změně stran potvrdil roli favorita. V 49. minutě se po Ronaldově zpětné přihrávce prosadil umístěnou střelou Kroos a chvíli po něm se krásným dalekonosným volejem trefil další záložník Casemiro. Neapol tak přišla o šňůru 18 soutěžních utkání bez porážky.

Toni Kroos otočil na 2:1 pro Real
Toni Kroos otočil na 2:1 pro Real

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud