Hlavní obsah

Barcelona - Leganés 2:1Lionel Messi dvěma góly vystřelil fotbalistům Barcelony výhru

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony byli po debaklu v Lize mistrů s PSG blízko ztráty i ve španělské lize, sedmnáctý tým tabulky Leganés porazili 2:1 až díky penaltě v předposlední minutě. Oba góly vítězů dala argentinská hvězda Lionel Messi, který s 19 trefami vede tabulku střelců.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Barcelonský Lionel Messi. Ilustrační foto.

Článek

Messi se poprvé prosadil už ve 4. minutě, když mu před prázdnou branku nahrál Neymar. Leganés se však povedlo dvacet minut před koncem srovnat a remízový stav drželo až do závěrečných minut. Pak však Neymar vybojoval pokutový kop a Messi rozhodl o výhře Katalánců.

Pro Barcelonu to byl už šestnáctý ligový zápas v řadě bez porážky a na druhém místě tabulky ztrácí jediný bod na vedoucí Real Madrid, který však má dva zápasy k dobru. V dresu Barcelony odehrál 400. ligový zápas Andrés Iniesta a stal se teprve druhým hráčem v historii, kterému se to povedlo po Xavim. Ten nasbíral 505 startů.

Fotbalisté Villarrealu vybojovali v nastavení důležitou výhru 1:0 na hřišti pátého San Sebastianu, kterému se z šesté pozice přiblížili na rozdíl dvou bodů. Pátá příčka zaručuje přímý start v Evropské lize, zatímco šestá znamená předkolo.

San Sebastian mohl na pátém místě odskočit už na osm bodů, ale potýkal se s přesností v zakončení. Ze 16 střeleckých pokusů ani jeden neletěl přímo na branku. Nic nevytěžil ani z 25 standardních situací. Místo toho ve čtvrté nastavené minutě přiletěl do vápna San Sebastinu centr z levé strany a nehlídaný Samuel Castillejo zařídil výhru Villarrealu.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
San Sebastian - Villarreal 0:1 (90.+4 Castillejo)
Valencie - Bilbao 2:0 (13. Nani, 45.+1 Zaza)
Vigo - Pamplona 3:0 (23. Sisto, 87. Jozabed, 89. Aspas)
FC Barcelona - Leganés 2:1 (4. a 89. z pen. Messi - 71. Unai López)

Reklama

Související témata: