Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dočkal zamířil do Číny, přestup se přiblížil

Peking – Přestup Bořka Dočkala do Číny je na spadnutí. Letenská opora odletěla podle webu isport.cz se svým agentem a manželkou do Asie, aby si prohlédli prostředí klubu Che-nan Ťien-jie. Ve třináctém celku minulé sezony čínské ligy by měl absolvovat zdravotní prohlídku a případně podepsat smlouvu. Sparta by za něj mohla údajně dostat v přepočtu až 230 milionů korun.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta už před týdnem odmítla první čínskou nabídku v hodnotě 175 milionů korun s tím, že nebude oslabovat kádr o klíčového hráče před úvodním zápasem vyřazovací fáze Evropské ligy v Rostově. Také Dočkal minulé úterý prohlásil, že přestup by nebyl ideálně načasovaný.

Astronomická částka se ještě navýšila

Pražané však v Rostově vysoko prohráli 0:4 a jejich šance na postup jsou před čtvrteční domácí odvetou mizivé, téma možného Dočkalova odchodu se tak znovu otevřelo. Čínská strana údajně výrazně zvýšila nabídku a reprezentační opora zřejmě dostala od Sparty svolení k odchodu.

Dočkal působí ve Spartě od srpna 2013 a patří ke klíčovým fotbalistům Letenských. V této sezoně Evropské ligy je bývalý hráč Slavie, Kladna, Liberce, Konyasporu a Trondheimu dokonce s šesti asistencemi nejlepším nahrávačem celé soutěže. Další přihrávky však už nejspíš v Evropské lize nepřidá a zamíří do rychle se rozvíjející čínské ligy, kam za astronomické částky míří řada evropských hvězd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články