Hlavní obsah

Británii bičuje bouře Doris. Má na svědomí jednu oběť a ochromila dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doris

Do Spojeného království dorazila bouře Doris. Vichr, který ji doprovází, dosahuje v nárazech rychlosti až 150 kilometrů v hodině. Ostrovy navíc zasypává sníh a sužuje prudký déšť. Bouře si už vyžádala jednu oběť. Omezena byla letecká, silniční i železniční doprava a na mnoha místech bylo zpřetrháno elektrické vedení, informovala BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velkou Británii bičuje bouře DorisVideo: AP

 
Článek

Lidský život si živel vyžádal ve městě Wolverhampton v hrabství West Midlands, kde uvolněné trosky zasáhly a usmrtily chodkyni.

„Záchranáři na místě našli ženu s velmi vážnými poraněními hlavy. Bohužel bylo brzy jasné, že už jí nelze pomoci, a byla prohlášena za mrtvou,“ cituje britská stanice mluvčí záchranné služby ve West Midlands.

Bez dodávek proudu se v Severním Irsku ve čtvrtek ocitlo na 2700 domácností. Výpadek způsobily stromy spadlé na elektrické vedení.

Foto: Gareth Fuller, ČTK/AP

Snímek majkáku Newhaven, v hrabství Východní Sussex

Londýnské letiště Heathrow, které je největším vzdušným přístavem v zemi a patří k největším na světě, vyzvalo cestující, aby si včas zkontrolovali, zda jejich let nebyl zrušen.

„Jelikož Heathrow pracuje na víc než 99 procent své kapacity, nejsou v časovém rozvrhu mezery, jež by mohly být využity pro odbavení zpožděných letů. Ve výsledku tak mohou být lety některých cestujících zrušeny,” řekla BBC mluvčí letiště.

Skotsko se ocitlo pod nánosy sněhu, kvůli kterému byla částečně uzavřena dálnice M80 u Glasgowa. Podle tamější meteorologické služby se ještě v průběhu čtvrtka očekává, že vrstva sněhu ve Skotsku a v severozápadní Anglii naroste na 30 centimetrů.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Smímek z města Blackpool v anglickém hrabství Lancashire

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám