Český miliardář Karel Komárek investuje s čínským Foxconnem miliardy do technologických firem

Michal PtáčekMichal Ptáček

kkcg

Miliardář Karel Komárek z KKCG vlastnící Springtide Ventures

0Zobrazit komentáře

Jeden z nejbohatších Čechů Karel Komárek, respektive jeho investiční skupina KKCG, si na dnešek přichystala poměrně dost žhavou novinku. Společně s tchajwanským výrobcem elektroniky firmou Foxconn, kterou můžete znát například jako předního výrobce iPhonů, totiž zakládá nový investiční fond s názvem ETIP (The European Technology Investment Platform).

Ten bude investovat finanční prostředky v řádu desítek až stovek milionů eur do zavedených, ale zároveň technologicky inovativních společností ve střední fázi rozvoje firmy. S tím, že od začátku se bude fond soustředit především na Česko, Slovensko, Polsko, Rakousko a Německo.

synvpohybu1

Přečtěte si takéZakladatelé českého fashion startupu SYN v pohybu: lidé už nechtějí podporovat nadnárodní značkyZakladatelé českého fashion startupu SYN v pohybu: lidé už nechtějí podporovat nadnárodní značky

Strategií Komárka a jeho fondu pak bude konkrétně nakupovat majoritní podíly ve společnostech zaměřených na chytré technologie, datová centra, kybernetickou bezpečnost, internet věcí nebo na zákaznické platformy.

„Úspěšné spuštění společného data-centra SafeDX a velmi dobrá technologická a obchodní spolupráce s experty společnosti Foxconn nás motivovala k tomu, dále rozvíjet naše obchodní vztahy. Dalším krokem bude vytvoření společného fondu zaměřeného na investice do IT. Chceme jeho prostřednictvím akcelerovat investice do rychle se rozvíjejícího segmentu informačních technologií a rychle rostoucích trendů jako například IoT nebo Smart technologie. KKCG má investiční know-how a znalost domácího i evropského IT trhu. Věříme, že propojení našich zkušeností s velikostí partnera, jeho vývojových schopností a výrobních kapacit v Evropě a Asii přinese zajímavé výsledky,“ říká Martin Chládek ICT ředitel, který je zodpovědný za řízení projektu na straně KKCG.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym