Česká indie hra z prostředí ruské občanské války míří na Kickstarter, kde chce získat 65 tisíc euro

Jiří SvobodaJiří Svoboda

leg
0Zobrazit komentáře

V tuzemsku vzniká v poslední době stále větší množství inovativních herních projektů, které slaví úspěchy nebo k tomu mnohdy mají slušně nakročeno. Další takový, připravovaný titul s názvem Legion 1917: Rise of the Bolsheviks (nebo v češtině také prezentován jako Legie 1917: Vzestup Bolševiků) zahájil včera kampaň na crowdfundingové platformě Kickstarter. Tvůrci z pražského studia Sornyak Arts žádají od veřejnosti 65 tisíc euro, v přepočtu tedy přibližně 1,75 milionu korun.

O projektu jsme poprvé informovali už v prosinci, tehdy však o něm vývojáři nechtěli prozradit mnoho. Nyní už je známo, že již dříve avizovaný intenzivní příběh z prostředí ruské občanské války (1917-1922), se bude točit okolo dvou československých legionářů, bratrů Viléma a Pavla, kteří po bolševickém puči 7. listopadu 1917 chtějí urychleně odjet z Petrohradu do Kyjeva. Aby se tam dostali, potřebují peníze z prodeje svého pivovaru, avšak člověk, co ho má narychlo koupit není k nalezení, zatím co v ulicích už začíná být horko.

MarvannShama

Přečtěte si takéSTRV investovali do českého startupu OneProve, který odhaluje padělky pomocí umělé inteligenceSTRV investovali do českého startupu OneProve, který odhaluje padělky pomocí umělé inteligence

Takto zní začátek zápletky v Legion 1917, kterou vývojáři sami označují jako roadgame – stejně jako v roadmovie tak postavy budou cestovat z místa na místo, do různých prostředí mezi Moskvou a Petrohradem. Žánrově se jedná o kreslenou tahovou strategii, jejíž design je inspirován kresbami Josefa Lady. Hráči se ale mohou těšit i na taktické přestřelky​, logické puzzly​ i těžké morální volby​. Krom toho bude celá hra proložena cut-scénami ve formě komiksů.

Vývojářský tým pod vedením režiséra a úspěšného absolventa univerzity v Edinburghu Tomislava Čečky chová sympatie jak k videohrám, tak historii a proto bude právě historická přesnost jedním z hlavních aspektů, kterého se Legion 1917 bude držet.

350 přispívajících za 24 hodin

Jen během prvních 24 hodin kampaně přispělo na hru více než 350 lidí celkovou částkou přesahující  5000 euro, přičemž se dostala i na hlavní stranu Kickstarteru pod značkou „Project we love“. Lákavé jsou i odměny – už za 10 euro lze získat digitální kopii hry, 3 plakáty a jméno v závěrečných titulkách. Nejvyšší odměnou, za astronomických 8500 euro, je pak role spoluproducenta i vlastní hratelná postava ve výsledné hře.

legion1917

Jiným, již notoricky známým příkladem úspěšné crowdfundingové videoherní kampaně se stal český a doposud vyvíjený titul Kingdom Come: Deliverance, který již na začátku roku 2014 vybral na Kickstarteru více než milion liber od pětatřiceti tisíc dárců.

Kickstarterovou kampaň a více informací o Legion 1917: Rise of the Bolsheviks najdete ZDE.

legion1
kic

Foto: Sornyak Arts

Diskuze (0)

Novinka

Anonym