Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevský autosalon 2017, fotogalerie z nultého dne. Co bylo už k vidění?

David Bureš
Diskuze (7)
Výstaviště Palexpo v Ženevě je otevřeno již dnes. Na stáncích ještě probíhají poslední přípravy, některá auta jsou ale už odhalena.

Letošní ročník ženevského autosalonu startuje v úterý 7. března, výstaviště Palexpo je ale jako již tradičně otevřeno pro novináře už o den dříve. I my využili možnost prohlídky výstavních ploch a prošli si stánky s předstihem, abychom věděli, co nás na letošní autoshow čeká.

Takzvaný nultý den autosalonu je ve znamení finálních příprav před oficiálním zahájením výstavy. Zatímco na některých stáncích vládne čilý ruch a probíhají poslední úpravy, aby všechno bylo detailně připraveno na návštěvníky, jinde už je naopak klid, protože všechny práce jsou již hotové.

V takovém případě se obvykle jedná o výstavní plochy malovýrobců, kteří potřebují zaujmout za každou cenu. Dnes tak využívají možnost být vidět, protože zítra a pozítří bude pozornost automobilového světa upřena na důležitější novinky. Už dnes jsme si tak mohli prohlédnout různé zajímavosti na stáncích Brabusu, David Brown Automotive nebo Morgan. Třeba Sbarro ale dokazuje, že lze dokončit vůz přímo v Ženevě. Pracovníci firmy ještě dnes dodělávali vystavovaný hot rod.

Naopak velcí výrobci si tajemství novinek chtějí udržet do poslední chvíle, většina aut tak zatím zůstává zahalena. Přesto je ze siluet zakrytých vozů patrné, co kde bude k vidění. Třeba Ford se pochlubí svoji závodní historií, těšit se můžeme na původní Ford GT nebo někdejší Ford Focus WRC. Kia bude klást důraz na nový Stinger, zatímco u Renaultu bude na čestném místě nový sporťák Alpine A110.

Návštěva výstaviště rovněž dokazuje, že i ženevský autosalon se mění. Výstavní plochy zde byly díky malému výstavišti vždy kompaktní, jenže letos jsou v mnohých případech ještě menší. Na menších plochách se v letošním roce bude letos prezentovat Opel nebo Citroën, část jejich místa zabraly menší výrobci nebo tuningové firmy. Že by se opravdu blížil soumrak autosalonů?

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Emel
7. 3. 2017 08:48
Re: stinger
Jako... asi bych napsal něco podobného jako u GT-86. To auto se mi líbí z principu, jako malé kupé. Jinak tak napůl... líbí se mi jak vyladili světla, vpředu i vzadu, líbí se mi čistota toho auta bez nějakých křidélek a přehnaných výdechů a nádechů. Na druhou stranu, ty předchozí prototypy měly taky něco do sebe...
Avatar - Emel
7. 3. 2017 08:43
Re: stinger
Hlavně Stinger bude RWD s šestiválcem. S designovou převahou bych ještě chvíli počkal :-)
Avatar - speedfred
7. 3. 2017 08:18
Re: stinger
...a preto si si kupil VW >:D
7. 3. 2017 07:41
A110
nějak jste ve článku zapomněli zmínit, že A110 je čtyřoká, jako nová Octavia >:-[] Nebo to snad bude až v dalším článku? >:-[]
7. 3. 2017 07:36
Re: stinger
Na Alpinu se těším. Hlavně hmotnost má být kolem 1080 kg, zadokolka, motor uprostřed. Bude to zajímavé.