Mnoho návštěvníků premiéry s dobrým zrakem mohlo leccos vyčíst z dokumentu, který Benda nesl, bůhvíproč, nezakrytý v ruce. Z »Dohody č. 1 ke smlouvě o zápůjčce«, kterou Benda svíral v ruce na premiéře Času růží, tak bylo možné se dozvědět, že v říjnu 2015 půjčil Paroubkovi milion korun.

Peníze měl expremiér splatit i s úrokem do konce loňska, jenže! „…zápůjčka společně s původně sjednaným úrokem ve výši 30 000 Kč je splatná nejpozději k 31. 12. 2017,“ bylo možné si v dokumentu přečíst s tím, že nově úrok činí 100 tisíc. O prodloužení termínu splatnosti požádal »vydlužitel« Paroubek, ten má také podle dokumentu možnost vrátit peníze buď splátkou na účet, nebo i v hotovosti.

K čemu peníze potřeboval? A jak se Paroubek dostal do platební neschopnosti? Na to se Blesk bývalého premiéra samozřejmě zeptal. „Do toho vám nic není. Ty peníze jsou splacené. Tečka,“ řekl jen a zavěsil. O mnoho sdílnější nebyl ani Benda: „Vůči inženýru Jiřímu Paroubkovi neeviduji žádné pohledávky,“ řekl včera Blesku. Proč s sebou tahal dokument na premiéru, to už nevysvětlil. Dost možná jde právě o ta tajemství, kterými Paroubkova žena Petra zdůvodňovala svůj útěk od manžela.

„Kromě toho jsou tady tvoje tajemství. To už taky nezvládám. Stresy kolem tvé práce mě před 2 roky málem zabily,“ stojí v Petřině dopise, který zveřejnil sám Paroubek.

Trn Paroubkovým z paty vytrhl politik a podnikatel z Ústecka již mnohokrát. „Na půlku dvojdomku v Řecku jsem si loni na pár týdnů vypůjčila jeden milion od Petra Bendy,“ vyrukovala před pár lety Paroubková s tím, kdo jí dopomohl k nemovitosti na Ithace.

Přestože i tehdy šlo podle Paroubkové o zúročenou půjčku, jisté je, že Bendovy podmínky musely být výhodnější než od banky. Benda je totiž také kmotrem dcery Paroubků Margarity (7). Do strany LEV 21 zase Benda nacpal v minulosti už několik sponzorských milionů.

 Paroubková měsíc po opuštění manžela: Bez ochranky ani ránu! Koho se tak bojí?

Jiří Paroubek: Petra není schopná postarat se o dceru! Je to únos, půjdu po ní tvrdě!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Paroubek: Petra není schopná postarat se o dceru! Je to únos, půjdu po ní tvrdě! FTV Prima

Vše o Jiřím Paroubkovi naleznete: ZDE!

Fotogalerie
35 fotografií