Hlavní obsah

Televizní konzole PlayStation 3 končí

Novinky, ort

Psal se rok 2006, kdy společnost Sony vtrhla do obchodů s televizní konzolí PlayStation 3. Tu bylo možné v různých úpravách zakoupit klidně i v současnosti. V letošním roce má však nastat zlom, japonský elektronický gigant totiž oficiálně potvrdil, že trojku přestává vyrábět.

Článek

A je to vcelku logické. Za devět let se totiž vývoj posunul mílovými kroky směrem dopředu. Veškerá pozornost je tak upírána k aktuálně nabízeným modelům, které nesou pořadové číslo čtyři a které byly představeny ve druhé polovině loňského roku.

PlayStation 3 si po tak dlouhé době skutečně zaslouží jít na odpočinek. Prodej se pochopitelně nezastaví ze dne na den, ale bude patrně ještě několik měsíců trvat, než obchodníci vyprodají skladové zásoby.

Trojka se ve své době těšila velké popularitě. Jako jediná televizní konzole totiž tehdy byla vybavena blu-ray mechanikou, díky čemuž dokázala v obývacím pokoji nahradit i přehrávač v ceně několika tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Poslední předělávka PlayStationu 3 z roku 2014

V průběhu let byla konzole od Sony několikrát vylepšena, fanoušci této značky se tak například mohli těšit z citelně tenčí konstrukce. Poslední předělávka trojky spatřila světlo světa v roce 2014 a právě tato verze se prodává i v některých tuzemských obchodech doposud. Podle Zboží.cz ceny aktuálně startují na 3489 Kč.

Pár prodejců nicméně doprodává i starší verzi Slim, která vychází ještě levněji. Případní zájemci za ni zaplatí 2990 Kč.

Co umí nové čtyřky

Prim nicméně v současnosti hrají dva nové PlayStationy, které si společnost Sony připravila pro předvánoční sezónu. Jedním z nich je verze PlayStation 4 Slim. Jak už samotný název napovídá, ta láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled.

PlayStation 4 Pro nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Za PlayStation 4 Slim zákazníci zaplatí 6490 Kč, výkonnější PlayStation 4 Pro vyjde na 10 520 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám