Kodiaq bude mít španělského bratra. Seat potvrdil své třetí SUV

Seat zvládne během dvou let rozšířit svoji nabídku vozů kategorie SUV z nuly na tři. Největší z nich přijde příští rok.

Vloni představil Seat model Ateca, letos to bude malý crossover Arona a příští rok se k dealerům značky dostane další SUV. Během dvou let se tak nabídka aut s logem Seat tohoto v současnosti nejdůležitějšího segmentu zvýší z nuly na tři.

Informaci o tom Seat zveřejnil na výroční tiskové konferenci, kde se současně pochlubil nejlepšími ekonomickými výsledky ve své historii.

SEATAnnualMediaConferenceLargeSUVAnnouncement01 small.jpg

Nové SUV se bude nabízet v pěti či sedmimístném provedení. Přestože o veškerých technických detailech zatím představitelé španělské značky mlčí, dá se předpokládat, že vůz bude po technické stránce velmi spřízněn se Škodou Kodiaq. Ostatně, leccos naznačuje i boční linie.

Podle předsedy představenstva Seatu Lucy de Meo má nový vůz přivést k značce nové zákazníky, posílí image a pozitivním způsobem se projeví na tvorbě zisku.

Poměrně překvapivou informací je, že vůz se bude vyrábět v Německu, přímo v sídle značky Volkswagen ve Wolfsburgu. Ateca sjíždí z výrobní linky závodu Škoda ve východočeských Kvasinách, malý crossover Arona bude sdílet výrobní prostory s Ibizou ve španělském Martorellu.  

Seat

Seat byl založen v roce 1950 poté, co se španělská vláda a banky dohodly na spolupráci s Fiatem. První vůz Seat vznikl v roce 1953.

Spolupráce s Fiatem skončila v roce 1982, za čtyři roky do automobilky vlastnicky vstoupil Volkswagen.

Seat Ibiza • Seat Leon •​ Seat Alhambra •​ Seat Ateca •​ Seat Tarraco •​ Seat Arona

Doporučujeme

Články odjinud