Foto: Našli jsme kluka z kaše Vlasta. Podívejte se, jak teď vypadá

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Jiřímu Culkovi byly zhruba dva roky, když šel s maminkou po ulici v pražských Dejvicích a zastavila ji fotografka, zda nechce nechat synka vyfotit do reklamy.
Líbilo se jí, že malý Jirka vypadá, že mu chutná jíst, což se výborně hodilo na chystanou novinku od Vitany - instantní krupicovou kaši Vlasta.
Jirkova maminka měla radost, že její synek zaujal, a tak souhlasila. Vše následně proběhlo rychle. Z ulice je paní fotografka vzala do ateliéru, vyfotila - a to bylo vše. Autorská práva se tehdy neřešila a za využití fotky se nevyplácel žádný honorář.
Za nějaký čas (v roce 1975) pak maminka přišla z obchodu s krupicovou kaší a říkala: "Podívejte, to je náš Jirka," a běžela se pochlubit sousedkám. "V rodině z toho bylo pozdvižení. Byla to prestiž, mít dítě v reklamě," vzpomíná pan Jiří na tehdejší ohlasy na svou fotku.
Foto: Jakub Plíhal
Iva Špačková Jakub Plíhal Iva Špačková, Jakub Plíhal
24. 3. 2017 6:12
Přední stranu instantní kaše Vlasta zaplňovala hlava rozesmátého dítěte. Fotografka si ho v sedmdesátých letech minulého století náhodně vybrala na ulici proto, že vypadal, že rád jí. Dnes je "klukovi" 47 let. Poznali byste ho? Klikněte na úvodní fotku a podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy