Alza.cz spouští po filmech pronájem celých seriálů a může tak konkurovat Netflixu

alzaipad
0Zobrazit komentáře

Od klasických videopůjčoven, přes půjčovny DVD nebo Blu-ray až k půjčovnám internetovým, které nabízejí buď za měsíční nebo za jednorázový poplatek celou plejádu českých i zahraničních filmů – to je realita vývoje sledování filmů v ČR. Mezi přední hráče v této oblasti patří bezpochyby HBO GO, Voyo spadající pod televizní stanici Nova, Netflix s jeho českou mutací nebo Alza Media.

A právě Alza Media podle všeho chce po elektronických a audio knihách, časopisech, licencích pro software nebo klasických filmech, zařadit další skupinu zábavného obsahu. Mezi filmy se totiž během včerejšího dne objevil celý seriál Svět pod hlavou, který se původně vysílal pouze na České televizi a jehož 10 dílů je k pronájmu za 19 korun nebo zdarma v rámci členství Alza Premium.

jakub-havrlant

Přečtěte si takéRockaway společně s miliardáři Křetínským a Tkáčem kupuje knižního giganta Euromedia GroupRockaway společně s miliardáři Křetínským a Tkáčem kupuje knižního giganta Euromedia Group

Seriály jako takové nabízí například i zmíněné Voyo, které má v nabídce ovšem pouze ty z přímé produkce televize Nova. Alza by se tak po prvotním testování mohla pustit do zcela nového segmentu, který by ji zařadil vedle populárního Netflixu – byť Alza Media obecně funguje jiným způsobem a za jednotlivé filmy a nyní i série je potřeba platit zvlášť. Pokud si tedy uživatel nechce pořídit před rokem a půl spouštěnou službu Alza Premium na bázi měsíčního předplatného.

alzamedia

Ta funguje jako další z možných výhod pro zákazníky, kteří mohou využívat dopravu zdarma, zrychlený výdej, prodlouženou lhůtu pro vrácení zboží nebo právě pronájem filmů a seriálů. Nedávno ji pak doplnil pronájem iPhonů a MacBooků na bázi měsíčního předplatného s výměnou za nový kus při každé aktualizaci produktu.

Foto: Smartmockups

Diskuze (0)

Novinka

Anonym