Zdena Procházková (91) byla po rozvodu se svým bývalým mužem ve složité situaci. „Byli jsme spolu 17 roků, ale brali jsme se až nakonec. Potom byl znovu ženatý, já vdaná, ale pořád mám ten pocit, že mě lidi berou jako ženu Karla Högera. Proto ráda žiji a pracuji ve Vídni, protože tam o Högerovi nikdo nic neví a berou mě jako Zdenu Procházkovou,“ svěřila se herečka v pořadu Potomci slavných na Blesk.cz.

„Byl mým profesorem na konzervatoři. Ale dali jsme se dohromady až později, při natáčení jednoho filmu, kde jsme se měli líbat. Nejdřív jsme si dávali jen takové pusy, ale režisér byl nespokojený, že se máme líbat pořádně, a tam to začalo,“ prozradila Procházková.

Video
Video se připravuje ...

Filmová Lída Baarová Zdena Procházková (90): Exmanžel Höger (†67) ji vyštval do Vídně! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Herečka je na Rakousko odkázaná i v dnešní době, v Čechách si nevydělá dostatek peněz, dokonce jí hrozila i ztráta bytu. „V Česku nemám žádné pracovní nabídky, je nutné pracovat venku. Byt je na mne moc drahý,“ svěřila se pro Aha!. „Můj důchod je dvanáct tisíc, z toho to neutáhnu. Žila jsem dlouho v Rakousku a tady na mne asi zapomněli. Dávali mi jenom samé štěky,“ dodala.

Podívejte se na video, kde mluví o své práci.

Video
Video se připravuje ...

Filmová Lída Baarová Zdenka Procházková (90): Odmítla jsem roli s Paulem Newmanem! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
23 fotografií