Hyundai ještě letos uvede Genesis G70. Má být odpovědí na BMW řady 3

Hyundai ještě letos uvede Genesis G70. Má být odpovědí na BMW řady 3

Značka Genesis, luxusní odnož automobilky Hyundai, ještě letos uvede na trh sportovní sedan G70 střední třídy, který by se měl vedle nedávno představené Kia Singer postavit zavedené prémiové konkurenci.

Soupeř pro BMW řady 3, Mercedes třídy C či Jaguar XF stojí na stejné platformě jako Stinger a bude pravověrnou zadokolkou. Podle informací australského Hyundai bude oproti svému sourozenci lehčí a rychlejší, přičemž s nejsilnější pohonnou jednotkou by zrychlení z 0 na 100 km/h by mělo trvat méně než 5 sekund. Podle australského PR manažera automobilky Hyundai oba sourozence od sebe odliší designovou filozofii, a také odlišnou pozicí na trhu. Zatímco pětidveřová Kia Stinger je konceptem karoserie podobná vozu Porsche Panamera, Genesis G70 bude čistokrevný tříprostorový sedan - lehčí, kratší, rychlejší a menším rozvorem.

Vrcholem nabídky bude stejný vidlicový šestiválec 3,3 s dvojitým přeplňováním, jako v případě Kia Stinger, ovšem máme čekat výkon vyšší, než jakým se může pochlubit Stinger. Tedy více než 365 koní a 494 Nm točivého momentu. 

Hyundai

Výroba automobilů je u jihokorejského Hyundaie jen jednou z částí rozsáhlého, především strojírenského zaměření. Společnost byla založena v roce 1947. V roce 1998 koupila značku Kia.

Hyundai i10Hyundai i20Hyundai i30Hyundai i40Hyundai KonaHyundai TucsonHyundai NexoHyundai Sante FeHyundai GenesisHyundai IONIQ

Doporučujeme

Články odjinud