Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Vision E je venku. Toto je první elektromobil z Mladé Boleslavi!

Martin Machala
Diskuze (56)
Další novinka, která nevydržela až do autosalonové premiéry. Škoda Vision E je venku!

Už od ženevské výstavy stoprocentně víme, že Škoda připravuje elektromobil. Ve Švýcarsku jsme se dozvěděli i datum, kdy by se elektrická novinka měla objevit v sériové výrobě – dočkáme se ještě do konce desetiletí. Škodovka také pustila do světa nějakou tu tajemnou skicu a kresbu interiéru, kompletní auto však zatím zůstávalo v tajnosti.

Jak to ale tak v poslední době bývá, tajemství se udržet nepodařilo a ještě před šanghajskou premiérou je tady – Škoda Vision E! Asi by bylo překvapením, kdyby šlo o obyčejný hatchback nebo liftback, dnes letí nejrůznější crossovery a SUV styl, takže i první mladoboleslavský elektromobil má tak trochu nakročeno mezi křížence. Alespoň to naznačuje vyšší stavbou karoserie, která ovšem v zadní části podezřele rychle klesá. Něco jako škodovácká X4…

Interiér zatím známe jen z oficiální kresby, v tomto směru nic nového. Auto.cz však bude mít přímo v Šanghaji svého zpravodaje, takže nejnovější info nabídneme z první ruky! Uvidíme, jestli bude něco pravdy na proklamovaném dojezdu kolem 500 kilometrů nebo výkonu 221 kW.

Martin Machala
Diskuze (56)
19. 4. 2017 07:52
Re: A proč je v tom nadpisu zase ten stupidní vykřičník?
Aj u tej fabie sa dá vybrať, samozrejme za nejakú protihodnotu v podobe príplatku :-) . Možno kvlôi nemu zavedú v príplatkoch ručný sytič a tlačítko na zapnutie ventilátora ako sme si dorábali do stodvadciaškou a stopätiek >:D >:-[]
Avatar - white label
18. 4. 2017 17:57
Re: Jo
Souhlas.
P.S. Mimochodem, viděl jsem teď naživo nový Superb kombi Sportline!, a to je fakt pěkné auto, dokonce včetně (mimořádně prostorného) interiéru.
Ve vrcholné benzínové verzi bych (za ty prachy) těžko hledal lepší rodinné kombi.
Avatar - Barry Lyndon
18. 4. 2017 15:04
Re: kdyby se škodovka zaměřila na výrobu levných eketromobil
Levný elektromobil je s ohledem na cenu baterií tak trochu oxymóron...
Avatar - Emel
18. 4. 2017 14:27
Re: Jo
Vision C je základní linkou Superb, jen má divná přední světla a je to sedan.
Vision S je víceméně produkční Kodiaq, jen s pár ozdobami navíc.
Vision D je předobraz Rapidu a zároveň i Octavie, s kastlí, která je něco mezi spacebackem a liftem

Asi záleží s čím srovnáváš, mně všechny tyhle prototypy přijdou relativně blízké sériové produkci... mám v hlavě třeba pár prototypů Renaultu, které se ve finále nepodobaly ničemu, co kdy spatřilo světlo světa jako produkční vůz.
Avatar - Emel
18. 4. 2017 14:21
Re: Krása s výhradou...
Nevím jak v Číně, ale v Evropě koncernu elektroauta nijak zvlášť nechybí. Zkusím se za domácí úkol podívat, kolik se jich v Číně prodalo.