Defenzivní štít ovládl Premier League. Nejlepším fotbalistou ligy zvolili hráči Kantého

ČTK Sport ČTK, Sport
24. 4. 2017 9:19
Francouzský středopolař porazil ofenzivní esa Edena Hazarda, Alexise Sáncheze, Romela Lukaka, Zlatana Ibrahimovice i Harryho Kanea.
N´Golo Kanté s cenou pro nejlepšího hráče Premier League
N´Golo Kanté s cenou pro nejlepšího hráče Premier League | Foto: ČTK

Londýn - Nejlepším fotbalistou anglické ligy byl zvolen defenzivní záložník Chelsea N'Golo Kanté. Svými hlasy o tom rozhodli sami hráči. Francouzský reprezentant si cenu převzal na nedělním galavečeru, kde byl rovněž vyznamenán David Beckham za celoživotní přínos anglickému fotbalu.

Šestadvacetiletý Kanté patřil k favoritům na ocenění už loni v dresu Leicesteru, tehdy dostal přednost jeho spoluhráč Rijád Mahriz. Po loňském přestupu se ale stal klíčovým hráčem Chelsea, se kterou směřuje za svým druhým titulem po sobě s dvěma různými kluby.

Jen 170 centimetrů vysoký záložník především díky výborné defenzivě a běhavému stylu dostal při hlasování hráčů přednost před spoluhráčem z Chelsea Edenem Hazardem a dalšími ofenzivními hvězdami Alexisem Sánchezem z Arsenalu, Romelem Lukakem z Evertonu, Zlatanem Ibrahimovicem z Manchesteru United a Harrym Kanem z Tottenhamu.

Cenu pro nejlepšího mladého hráče získal podruhé za sebou jednadvacetiletý záložník Dele Alli z Tottenhamu, který zatím nasbíral 16 gólů a pět asistencí.

 

Právě se děje

Další zprávy