Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Babiš a Monika si řeknou „ano“ na Čapím hnízdě: Sobotka mě předtím vyhodí

Autor: Jaroslav Šimáček - 
26. dubna 2017
12:15

Vicepremiér Andrej Babiš a jeho partnerka Monika Babišová si své ano řeknou v červenci na farmě Čapí hnízdo. Babiš to potvrdil pro Blesk.cz s tím, že líbánky by rád na exotickém ostrově Bora Bora, ale až po říjnových volbách. Samotná svatba bude pak česká. V té době už bude občan, nikoli vrcholný politik, myslí si současný vicepremiér a ministr financí. Proč? Shání si prý krabice, až ho premiér Bohuslav Sobotka (CŠSD) vyhodí z vlády.

„Čapí hnízdo je místo, které máme rádi, je tam plno svateb, nejsme první, kteří tam mají svatbu. Žádné jiné místo jsme nezvažovali,“ řekl Blesk.cz Andrej Babiš (ANO) k tomu, kde se jeho svatba uskuteční.

„Praští“ do toho nakonec ještě před říjnovými volbami. Konkrétní termín svatby však dál tají. „V červenci. Konkrétnější vám neřeknu,“ uvedl jen.

Zkombinovat červencovou svatbu a předvolební kampaň však pro něj prý nebude nijak komplikované. „Bude to náročné akorát v tom, že pátek, sobotu a neděli nebudu dělat kampaň, ty tři dny si na to zarezervuji. Líbánky plánujeme po volbách, to budou obrovské líbánky (smích, pozn. red.),“ pokračoval Babiš, který by rád vyrazil na ostrov Bora Bora. Veselka však bude česká.

VIDEO: Na Čapí hnízdo loni zavítal i prezident Miloš Zeman. Na Babišově svatbě však podle všeho bude chybět

Video  Zeman přijel do Babišova hnízda. Prezidentovi o holi pomohl golfový vozík  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Monika Babišová: Bude to pro všechny z nás lepší

S partnerkou Monikou, rozenou Herodesovou, mají děti Vivien a Frederika. „Andrej mluví o svatbě už delší dobu, ale já jsem moc nechtěla. Až teprve teď jsem souhlasila. Uvědomila jsem si, že to bude pro všechny z nás asi lepší, když bude vše, tak jak to má být. Andreje miluju a jiného muže bych stejně už nechtěla,“ řekla Blesku Monika Babišová.

K podrobnostem politické svatby roku je známo, že za svědky půjdou Babišovi dlouholetí kamarádi. „Žádné další podrobnosti neznám. Všechno organizuje moje manželka. Řekla mi v kolik a kam mám přijít, dokonce mi nechala i ušít oblek. Já nic nedělám, měl jsem udělat seznam 100 hostů a ten jsem odevzdal. Dělal jsem to od ledna, takže jsem měl zpoždění,“ hlásí vicepremiér.

Na svatbě by však nemělo jít o přehlídku politických souputníků. Pozvánka nečeká třeba ani na hejtmanku Jaroslavu Jermanovou (ANO), které byl Babiš loni s pugétem rudých růží na svatebním obřadu. Že politické kolegy zvát nebude, potvrdil Babiš i Blesk.cz. „Proč bych to dělal? Svatba je pro rodinu a přátele, to není politická akce,“ uvedl.

V té době již nebudu ministr, věští Babiš

Politické starosti má teď Babiš ale nemalé, jak uvedl dál. Čeká, co s ním teď bude. Od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) i Poslanecké sněmovny dostal ultimátum vysvětlit kauzu korunových dluhopisů, které Babiš pořídil od Agrofertu. 

„Svatba je ještě daleko. Teď mě premiér odvolá, takže mám jiné starosti. Musím sehnat kartóny. Mám strašně moc papírů v kanceláři, takže musím sehnat kartony. Teď se starám o kartony,“ řekl Blesk.cz ministr financí.

VIDEO: Andrej Babiš pro Blesk.cz o kauze korunových dluhopisů

Skutečně si myslí, že ho premiér Sobotka odvolá nedlouho před volbami? „Ano, já si to myslím. Já jsem nejlepší ministr, teď jsme na druhém místě v Evropě z hlediska snížení dluhu a přebytku, akorát nás předběhlo Lucembursko, takže možná proto (smích - pozn. red),“ pokračuje šéf ANO. Jeho hnutí je podle aktuálních průzkumů favoritem voleb, kraluje v nich dlouhodobě.

„Já už nebudu ani ministr financí, už budu vyhozený. Budu obyčejný občan,“ zamyslel se Babiš nad obdobím, kdy se bude ženit.

Babiš se zlobí: Čapí hnízdo? Výmysly, lži, manipulace

O vztazích s premiérem Sobotkou a jeho možných záměrech přitom Babiš uvedl: „Já to čtu v novinách, pan premiér mi nic neříká. Pan premiér komunikuje jenom formálně, on jinak neumí komunikovat. To se ještě nenaučil. My nemáme žádné vztahy. Já chodím jen na předsednictvo vlády a na vládu. A na ty různé komise, kde se stále zasedá, řeší a nic nerozhoduje.“

Středeční deník Právo přinesl informaci, že Sobotka skutečně možné odvolání Babiše aktuálně řeší. „Pan premiér to velmi intenzivně zvažuje,“ cituje Právo zdroj ze Sobotkova blízkého okolí.

Byl to přitom právě Sobotka, kdo Babiše hájil ve Sněmovně během kauzy Čapí hnízdo, kde se svatba druhého nejbohatšího Čecha odehraje. „Je to vymyšlená záležitost, zmanipulovaná, různé lži, na základě anonymních trestních oznámení. Jeďte se tam podívat. Je tam nainvestována skoro miliarda, chodí tam 40 tisíc lidí ročně, zájezdy dětí, důchodců, slouží to veřejnosti, dělá to ztrátu, nikdo z toho neměl ani korunu zisku, nebyla tam žádná korupce,“ zmínil nyní o dotaci pro Čapí hnízdo Babiš. 

Dotace 50 milionů z unijních peněz neměla podle Babišových kritiků do farmy na Benešovsku vůbec přitéct. Byla totiž určená pro malé a střední podniky. Babiš se však brání tvrzení, že by čerpání dotací bylo neoprávněné.

„Je to jenom udržovaná, vymyšlená kauza. Dotace byla přidělena podle pravidel, samozřejmě moji nepřátelé, když neuspěli s kauzami StB, střet zájmů a nevím co, tak to živí,“ pokračoval vicepremiér.

Případ, který sleduje Evropský úřad proti podvodům (OLAF), tak není prošetřený. Politické body přitom Babišovi dle průzkumů nijak neubral. Jeden konkrétní dopad však má. „Je to kauza, která byla živena dlouho, tak jsou lidé zvědaví a chodí tam,“ řekl Babiš k tomu, že se o Čapí hnízdo zvedl zájem mezi návštěvníky.

VIDEO: Monika Babišová o tom, v čem ji štve její partner

Video  Upřímná Monika Babišová: Andrej mě štve, když nechává nepořádek!  - Jan Jedlička, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Venca_tab23 ( 27. dubna 2017 10:15 )

 Kdyby jste radši řekl ANO ODCHODU z ČR!! Jste zloděj otravujete nám jídlo srackama okrádate nás geneze českou republiku do záhuby okrádate naše děti o možnosti svobodné vůle jíst co chtějí a hrát si s čím chtějí dokonce se serete do procesu vzdělávání .....Pryč s vami......Nechápu jak může někdo být tak hloupí a podporovat vás.....Jste lidský pytel plný sraček z huby vám kape hořká lez v hlavě se vám rodí krádeže a vaše ,,láska k lidem,, je již prokouknuta.......

ivoadller ( 27. dubna 2017 07:31 )

Já jsem na rozdíl od tebe komoušem nikdy nebyl a estébákem už vůbec ne.

vladimir1950 ( 26. dubna 2017 20:58 )

Nebetyčná drzost, která nemá meze, to je Babiš. Zloděj, o kterém se začínáme zpětně dozvídat, jak se napakoval z bolesti jiných. Hlupáci jeho voliči! Udělat kozla zahradníkem..

ivoadller ( 26. dubna 2017 20:21 )

Hlavně si to sám sobě nezapomeň odpalečkovat, abys sám sobě dokázal, že tady máš alespoň jednoho přivržence.

ivoadller ( 26. dubna 2017 20:15 )

Kalousek byl vyslýchán několikrát, když Policii ČR požádáš, tak ti k tomu podají informace, pokud se nebudou týkat státního tajemství.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa