Již druhou oběť si vyžádaly rozvodněné řeky v Moravskoslezském kraji

Na Novojičínsku se v sobotu zřejmě utopila šedesátiletá žena, která se procházela kolem řeky. V neděli o tom informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. V pátek zemřel senior v Příboru na Novojičínsku, který asi také utonul. Příčinu smrti musí v obou případech ještě určit pitva. Po dalším muži, který v sobotu vyrazil na procházku kolem rozvodněné Odry a nevrátil se domů, policisté pátrají.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozvodněný potok (ilustrační foto)

Rozvodněný potok (ilustrační foto) | Foto: Veronika Kindlová | Zdroj: Český rozhlas

Informaci o pohřešování šedesátileté ženy policisté dostali v sobotu odpoledne. Ztratila se poblíž Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku. Žena se údajně pohybovala v blízkosti řeky. Když se nevrátila domů, začali ji příbuzní hledat, posléze oznámili pohřešování policistům. „Dnes v odpoledních hodinách byla žena, bez známek života, nalezena několik set metrů po proudu toku od místa, kde byla naposledy viděna," uvedla mluvčí.

Déšť zvedl hladiny řek v Moravskoslezském kraji, Bruntálsko se potýkalo se sněhovou kalamitou

Číst článek

Po seniorovi, který v sobotu vyrazil na procházku kolem rozvodněné Odry v Odrách na Novojičínsku, policie dál pátrá. I v jeho případě je možné, že spadl do řeky a utonul. Policisté se o pohřešování muže dozvěděli v noci na neděli. Do pátrací akce byl zapojen i psovod se psem, potápěči a policejní vrtulník. „Prohledáváme okolí bydliště i břehy po trase, kde se muž údajně pohyboval. Také prohledáváme řeku. Zatím neúspěšně," uvedla.

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji se zvedly v pátek po nočních deštích. Situace v Povodí Odry se začala uklidňovat hned druhý den, déšť ustal a hladiny postupně klesaly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme