Představitelka stárnoucí Lídy Baarové je velmi čilá a téměř všude chodí pěšky. Ale letos v lednu, když se vracela z kina přes park, uklouzla na ledě a praštila se tak do hlavy, že viděla okolo lítat hvězdičky.

"Představovala jsem si, že tam zmrznu jako bezdomovec, ale ta představa zdaleka nebyla skličující. Jenomže se nic nedělo, tak jsem se pokusila doplazit k blízké lavičce, kupodivu se mi podařilo se jí chytit a na ni vyšplhat, sednout si a zase čekat, co to se mnou udělá. Park byl liduprázdný, neosvětlený a já jsem se bála zvednout, všude kolem led, skluzavka, po druhé upadnout se mi už nechtělo, a tak jsem si musela říct tma za mnou, tma přede mnou, sám Pán Bůh nade mnou a jala jsem se šourat těch třicet metrů, které mne oddělovaly od posypaného chodníku, pánečku, to byl adrenalin!" vzpomíná ve své poslední knize Procházka životem Zdenka Procházková.

A jaký je recept na její dlouhověkost? "Stala se ze mne bába, špatně slyším, zhoršují se mi oči, sem tam něco píchne, zabolí, mám jít na operaci s kýlou, zuby mám své, ale koupené za drahé peníze, dřep už taky neudělám, špatně spím, ztrácím paměť, rovnováhu, mám artrózou mírně pokřivené ruce. Ale jinak jsem naprosto čilá a zdravá! Optimismus a humor mi zůstaly," míní herečka.

Co prozradila v talk show Blesku?

Video
Video se připravuje ...

Filmová Lída Baarová Zdenka Procházková (90): Odmítla jsem roli s Paulem Newmanem! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
19 fotografií