Hlavní obsah

A je to venku. Schick podle italských médií zamíří v létě do Juventusu

Janov/Praha
Aktualizováno

Talentovaný útočník Patrik Schick prý v létě opět bude měnit dres. Tvrdí to alespoň italský list La Stampa. Autor jedenácti gólů ve své premiérové sezóně v Sérii A prý zamíří do Juventusu Turín. Ten je připravený vyplatit Sampdorii Janov požadované odstupné. Schick by měl v klubu uzavřít smlouvu na pět let a vydělat milióny.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick v dresu Sampdorie.

Článek

Přetahovaná o českého útočníka Patrika Schicka bude nejspíš u konce. V Janově na něj "stály frontu" velkokluby z celé Evropy, ale podle listu La Stampa je jasno. Český reprezentant se prý rozhodl, že odejde do Juventusu Turín. Přestup na Ostrovy do Premier League, kde o Schicka mělo zájem rovněž několik známých klubů, se tak nejspíš momentálně odkládá.

Přestupový trh se otevře až v létě, ale Juventus je údajně domluvený s Schickem už nyní. Stará dáma o víkendu oslavila mistrovský titul, ale nespí na vavřínech a hledá posily i směrem k budoucnosti. A český mladík Schick si na Apeninském poloostrově udělal v barvách Sampdorie skvělé jméno.

I proto je Juventus podle listu připravený vyplatit 25 miliónů eur, zhruba 665 miliónů korun, aby talentovaného střelce získal. Stará dáma by ale raději preferovala jinou variantu. Zaplatila by za útočníka méně a nabídla by raději janovskému klubu hráčskou kompenzaci. Jaká varianta v případě finální dohody bude platit zatím není jasné.

Pokud by se obchod zrealizoval, mohl by navázat na českou stopu v turínském velkoklubu. V černobílém dresu zářil záložník Pavel Nedvěd, jenž je momentálně jedním z šéfů Juve.

Reklama

Související témata: