Oštěpařka Barbora Špotáková skončila v Eugene čtvrtá. Zajistila si i účast na mistrovství světa

Při letošní premiérové účasti v seriálu Diamantové ligy Barbora Špotáková vybojovala čtvrté místo. Svým hodem dlouhým 63,30 metrů získala jistotu startu na srpnovém mistrovství světa v Londýně. Celkovou vítězkou oštěpařské soutěže byla Běloruska Taťjana Chaladovičová výkonem 66,30 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Eugene Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková

Oštěpařka Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

Špotákovou na jejím neoblíbeném mítinku v zámoří porazily ještě Číňanka Liou Š'-jing (65,21), která nedávno v Kawasaki překonala asijský rekord, a olympijská vítězka Sara Kolaková z Chorvatska (64,64).

Dvojnásobná olympijská šampionka Špotáková hodnotila start v zámoří pozitivně. "Převládá spokojenost, protože se stále peru s technikou a vím, že tam jsou velké rezervy. Dnes jsem posunula rozběh během závodu asi o metr a půl dozadu a to foukalo dost proti. Ostatně jako vždycky v Eugene," uvedla na facebooku.

Ohlášený útok na světový rekord na 5000 metrů se Genzebe Dibabaové nevydařil. Etiopská vytrvalkyně sice vyhrála, ale časem 14:25,22 zůstala více než čtrnáct sekund za historickým maximem sestry Tiruneš (14:11,15). Mistryně světa z patnáctistovky výrazně zaostala i za svým osobním rekordem z roku 2015, který je takřka o deset sekund rychlejší.

"Tempo bylo opravdu pomalé a nejsem spokojená s tím, jak jsme začaly. Ztratily jsme čas na první trojce a bylo těžké se pak vrátit," komentovala neúspěšný pokus Dibabaová.

Olympijská šampionka ve skoku do dálky z roku 2012 Brittney Reesová jako první letos překonala sedmimetrovou hranici. Podařilo se jí to o jeden centimetr.

Mítink v Eugene bude pokračovat dnes. Na startu budou překážkářka Zuzana Hejnová, čtvrtkař Pavel Maslák a mílař Jakub Holuša.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme