Fotbalisté Baníku Ostrava se po roce vracejí do první ligy. Znojmo porazili 3:0

Fotbalisté Ostravy se vracejí do nejvyšší soutěže. Postup jim v posledním kole druhé ligy zajistila výhra 3:0 nad Znojmem, díky které na druhém místě tabulky udrželi jednobodový náskok před třetí Opavou. Baník se do první ligy vrací po roce stejně jako vítězný tým FNL Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Baníku z postupu do první ligy

Radost hráčů Baníku z postupu do první ligy | Zdroj: ČTK

Ostrava nastoupila k utkání s vědomím, že vítězství jí zajistí postup, a neponechala nic náhodě. Už v prvním poločase se dvakrát prosadil Martin Sus, zatímco po přestávce přidal třetí gól Štefan Pekár. Baník a Olomouc tak byly jediné celky, které v domácím prostředí ani jednou neprohrály.

Opava si díky brance Václava Jurečky a penaltě Jana Schaffartzika poradila 2:0 s Olomoucí, ale na návrat do nejvyšší soutěže po dvanácti letech to nestačilo, protože potřebovala i zaváhání Ostravy. Slezský celek tak stejně jako v poháru, kde ve finále prohrál s prvoligovým Zlínem, skončil těsně pod vrcholem.

Závěrečné kolo rozhodlo také o tom, že spolu s beznadějně posledním Prostějovem sestoupil po prohře 0:1 v Ústí nad Labem i Frýdek-Místek. Třináctý Sokolov totiž uspěl 1:0 ve Vlašimi, zatímco čtrnácté Vítkovice si poradily 3:0 s Prostějovem. Od patnácté pozice je dělily tři, respektive dva body.

30. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. SC Znojmo 3:0 (2:0)
Branky: 18. a 39. Sus, 73. Pekár. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Blažej. ŽK: Granečný, De Azevedo, Hlinka, Nerad - Njire. Diváci: 11.442.

ČTK, dap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme