6
Fotogalerie

Rolls-Royce Sweptail je zřejmě nejdražším novým autem v historii

Rolls-Royce Phantom zažívá svou poslední slávu díky speciálnímu modelu Sweptail.

Rolls-Royce na Concorzo d'Eleganza ve Villa d'Este představuje jedinečný kus. Je postaven na základech modelu Phantom Coupé, který již svou kariéru skončil. Spekulace naznačují, že majitel, pro kterého byl speciál postaven, zaplatil 12,8 milionů dolarů - 302 milionů korun. Speciál vznikl pouze v jediném exempláři.

Design exteriéru je spojován s modely Rolls-Royce z dvacátých let. Nechybí prý ani inspirace luxusními jachtami. Při pohledu zpředu zaujme především obrovská maska chladiče s tradiční soškou Spirit of Ecstasy. Právě tento "gril" je největší maskou chladiče, která kdy byla na auto umístěna.

Kulaté přední světlomety s LED "obočím" dávají vzpomenout na Phantom před modernizací. Boční profil a rozevlátá záď se od dnešních modelů Rolls-Royce dramaticky liší.

Uvnitř nacházíme větší podobnost s phantomem. Nechybí však schránka na šampaňské. Lahev se objeví stiskem tlačítka. Zadní sedadla chybí. Místo nich ve vzniklém prostoru najdete dřevěný odkládací prostor, opět elegantně tvarovaný.

Prohlédněte si fotogalerii:

rrbe11_59296a81a7132.jpgrrbe30_59296a81d249d.jpgrrbe50_59296a8246e29.jpg

Rolls-Royce

Britskou společnost Rolls-Royce založili v roce 1906 Charles Rolls a Henry Royce. Vedle vojenské techniky, leteckých a lodních motorů je známá hlavně jako výrobce luxusních automobilů.

Od roku 1998 patří Rolls-Royce do skupiny BMW.

Rolls-Royce Phantom • Rolls-Royce Cullinan • Rolls-Royce Ghost • Rolls-Royce Wraith • Rolls-Royce Dawn

Doporučujeme

Články odjinud