Paní Klára si prošla podobným peklem jako Attila. Byl to právě přítel její dcery Kristýny, který ji po diagnostikované rakovině prsu držel nad vodou. Oba věřili tomu, že společně rakovinu porazí. Bohužel Attila svůj těžký boj ve svých 21 letech prohrál. Paní Klára sebrala všechny síly, a i když je sama po operaci, nad rakví vsedě k Attilovi promluvila.

„Vše je tady neobvyklé… Attila tu spí, namísto toho, aby tady hrál fotbal. Jsme na hřišti, které měl moc rád, zní tu jeho muzika, kterou při takových příležitostech obvykle neslýcháme, spousta nás přišlo v neformálním oblečení… tak, jak si přál. Všechno je tu neobvyklé… protože takový Attila byl! Taky musím vysvětlit… toto je jediná zmínka o Attilovi v minulém čase… protože já s Attilou stejně pořád mluvím… a vím, že je tu teď s námi,“ přečetla z připraveného proslovu Klára, kterou chvílemi přemáhal pláč.

„Atti…, když jsem tě poznala – byl jsi prostě přítel mé dcery – a tedy – co říct za matku? – Tisíc velkých výhrad! Náš vztah nejdřív připomínal bitevní pole, ale pak se změnil ve společnou bitvu za záchranu života tvého i mého. Od začátku jsi byl bojovník, který jde doslova v PROTISMĚRU a tvoje paní doktorka Fišerová ti vzkazuje, že si tě nesmírně váží, žes byl neuvěřitelně statečnej a že pacienta s takovým přístupem nepamatuje… díky tomu jsi se vymkl všem lékařským odhadům a kolonkám. Sám jsi často říkal, jaká je škoda, že když denně umírá tolik zdravých lidí nečekaně, třeba při dopravních nehodách, že z nich doktoři zatím neumějí to jejich ZDRAVÍ ‚VYSOSAT‘ a nějak ho dostat do těla toho nemocného. Zlato moje, máš pravdu, v tomhle má medicína ještě co dohánět. Slibuju ti, že nechám konečně prověřit postup lékaře, který stál na začátku tohohle trápení,“ slíbila Klára. 

„Překvapil jsi mě množstvím kamarádů, kteří s tebou opravdu prošli dobrým a zlým a kterým za to velmi děkuji. Chvíli jsme vařily a nakupovaly s Kristýnkou po chemoterapiích a všech nepříjemných procedurách MY TOBĚ, chvíli jste vymýšleli dobroty s Kristýnkou VY MNĚ. Byli jsme skvělý tým, který se snažil porazit rakovinu… Měl jsi náskok… a díky tomu jsem měla vedle sebe toho nejlepšího rádce. A nejen to, mnohdy jsi byl pro mě hnacím motorem… protože vidět… čím sis procházel ty… na to nešlo než si říct…..musím taky! A za to ti moc děkuju!“

VIDEO: Pohřeb studenta (†21), kterému nevěřili rakovinu: Tryznu na stadionu moderovala slavná moderátorka!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb studenta (†21), kterému nevěřili rakovinu: Tryznu na stadionu moderovala slavná moderátorka! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
16 fotografií