MČR sajdkár a čtyřkolek - Stříbro

Druhý závod Mistrovství České republiky sajdkár, čtyřkolek a veteránů se konal 20.5.2007 ve Stříbře. Na krásné přehledné trati, jak divácky, tak i pro závodníky, se sešla celá špička jednotlivých kategorií.

Již první tréninky naznačily, že závod bude velmi zajímavý a hlavně rychlý. Nejrychlejší tréninkový čas ze všech kategorií zajel Josef Císař ze startovním číslem 70 na své čtyřkolce Gas Gas 450 ccm. V kategorii sajdkár jsme se těšili na vzájemný duel bratrských dvojic Rozehnalové versus Čermáci. Oba tyto týmy se zúčastňují MS sajdkár. Po polovině závodů MS jsou v celkovém pořadí Rozehnalové 10tí a Čermáci 12tí .







Závod zahájila kategorie čtyřkolek. V kategorii do 450 ccm se na čele závodu objevili závodníci, kteří své ambice ukázali již v tréninku. První kolo vyhrál Jindřich Petlach z ATV Racing J.P., za ním dojel Josef Císař AUTOMOTOSPORT Racing Team a třetí Vyskočil Marek SMS motokrosu Pardubice.
Ve druhém kole Josef Císař nikoho nenechal na pochybách, kdo je nejrychlejší muž dne, a dojel si pro vítězství druhé jízdy.












Celkové výsledky:


1. Císař Josef AUTOMOTOSPORT RACING TEAM GAS GAS 450
2. Petlach Jindřich ATV RACING J.P. Honda 450
3. Vyskočil Marek SMS motokrosu Pardubice Yamaha 450 V kategorii Open byl závod více napínavý. První kolo vyhrál Hefner Petr SMS mototokrosu Praha. Tento závodník si vysloužil pochvalné pokřiky diváků, když během letu na nejdelším skoku trati stihl mávat a gestikulovat rukama i nohama.
Ve druhém kole překvapil Maďarský závodník Linninger Patrik MAMS na stroji KTM 525, který druhé kolo vyhrál.


Celkové výsledky:


1. Hefner Petr SMS motokrosu Praha VYX KTM 580
2. Linninger Patrik HUN MAMS KTM 525
3. Trousil Miloš SMS motokrosu Praha Yamaha 450 Sajdkárkrosu jednoznačně vévodily bratrské dvojice.
Obě kola dopadla stejně, Rozehnalové dojeli před Čermákama. Na těchto závodnících je jasně vidět, že jejich účast v MS a jejich dosavadní umístnění není náhodné, což ukazovali svým způsobem jízdy, skvělou spoluprací jezdce a spolujezdce a dlouhými a technicky zvládnutými skoky.







Průběh prvního kola poznamenal jedna nepříjemná kolize, po které zůstal nehybně ležet jeden ze závodníků. Díky rychlé pomoci byl odborně stabilizován a odvezen k ošetření. Pouze mně překvapila reakce traťových komisařů, kteří se stali diváky a zapomněli na svoje povinnosti informovat závodníky o vzniklé situaci na trati.



Celkové výsledky:


1. Rozehnal Václav
Rozehnal Marek SMS motokrosu Opava VMC ZABEL 700
2. Čermák Tomáš
Čermák Ondřej Automotosport Racing team MEFO JAWA 700
3. Kolář František
Gažik Milan SMS motokrosu Praha HUSABERG 650
Součástí závodního dnu byl vložen závod Veteránů solo – klasik. V tomto závodě bylo k vidění spousta krásných strojů z naší motocyklové historie.












Příští závod této kategorie se jede 2.6.2007 v Mohelnici.

Informace o redaktorovi

Petr Hnojna - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist