MČR sajdkár a čtyřkolek - Kaplice

5. podnik Mistrovství České republiky čtyřkolek a v sajdkárkrosu se jel v Jihočeských Kaplicích na trati v Blanské kotlině.

Tato trať je poměrně dlouhá a členitá, plná dlouhých svahů ve kterých byla znát jak technická zručnost jezdců, tak síla motorů jejich strojů. Závod byl velmi těžký hlavně díky tropickému počasí a velkému množství prachu, kterému ani organizátoři nezabránili přes průběžné kropení tratě z přistavených cisteren. Při dojezdu jednotlivých kol bylo na závodnících vidět jak se toto počasí na nich projevuje.


První kolo otevřeli tradičně jezdci na čtyřkolkách. Bohužel hned po startu došle k nepříjemné havárii po které musel být přivolán vrtulník záchranné služby.





Ve třídě

OPEN

se vedení po prvním kole ujal Petr Hefner z SMS motokrosu Praha a své vedení dotáhl do vítězného konce první rozjížďky. Druhé místo si vybojoval Jaroslav Vopršal z SMS motokrosu Pardubice a třetí místo si překvapivě zajistil Lukáš Pudlo z SMS motokrosu Pardubice.





Ve druhé rozjížďce došlo k překvapivému zvratu až v samém závěru když David Tušl z Klubu Racing team Znojmo předjel Petra Hefnera a vyhrál druhou rozjížďku.





Celkové pořadí:
1. Hefner Petr VYX KTM 580 SMS motokrosu Praha
2. Tušl David YAMAHA 450 Klub racing team Znojmo
3 Vopršal Jaroslav VYX KTM 520 SMS motokrosu Pardubice
Celkové výsledky na stažení ve formátu PDF zde Ve třídě

do 450 ccm

si triumf odvezl opět Jindřich Petlach z AVT Racing J.P. , který je současně vedoucím mužem šampionátu. Cestu k celkovému vítězství v první jízdě ale neměl jednoduchou, když se do čela závodu probojoval přes tři závodníky před ním dvě kola před cílem. Vítězem druhé rozjížďky se stal Jan Klinko z SMS motokrosu Opava, kdy závod vyhrál systémem start cíl. Jindřich Petlach se v závěru druhé rozjížďky nechal předjet Josefem Císařem z Automotosport Racing Team, ale na celkové vítězství tento výsledek stačil. Celkové pořadí:
1. Petlach Jindřich HONDA 450 ATV Racing J.P.
2. Klinko Jan SUZUKI 450 SMS motokrosu Opava
3. Strohmayer Rudolf Honda 450 AUT OeAMTC
Celkové výsledky na stažení ve formátu PDF zde Třída

Sajdkárkrosu

byla opět v režii bratrů Rozehnalů. Po návratu zraněného Ondřeje Čermáka se čekalo že se bratří pokusí zlomit jejich nadvládu.




Bohužel se tak nestalo a Rozehnalové dovedli z přehledem vyhrát obě kola. Trať byla pro sajdy hodně náročná mnoha technickými úseky, plná zatáček a výjezdu do dlouhých a strmých strání.
První jízda se neobešla bez karambolu hned po startu. Vše dopadlo dobře a závodníci odešli po svých a poškozený stroj byl odtlačen z prostoru tratě.




Celkové pořadí:

1. Rozehnal Václav VMC ZABEL 700 SMS motokrosu Opava
Rozehnal Marek

2. Čermák Tomáš MEFO JAWA 700 AUTOMOTOSPORT Racing team
Čermák Ondřej 3. Válek Jan VMC MTH 650 Klub Racing Team Znojmo
Švácha Miroslav
Celkové výsledky na stažení ve formátu PDF zde







Další závody:


1.9. - Redhošt
9.9. - Poříčí nad Sázavou
6.10. - Brezová n. Svitavou

Informace o redaktorovi

Petr Hnojna - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist