MČR sajdkár a čtyřkolek - Poříčí nad Sázavou

Předposlední závod Mistroství čtyřkolek a sajdkár se konal v neděli 9.9.2007. Mototokros se sem vrátil po letech, kdy místní trať byla a je doménou hlavně autokrosařů. Hlavní zásluhu na obnovení tohoto okruhu má nejvíce Josef Císař, který tuto trať vymyslel a podílel se na nutných úpravách. Trať je zajímavá jak pro diváky tak pro závodníky.


Závod otevřela první jízda čtyřkolek kategorie

do 450 ccm

. Na rozdíl od ostatních závodů se rozjížďky kategorie do 450 ccm a kategorie OPEN jelo zvlášť, což bylo zajímavé pro diváky kteří nemuseli rozlišovat podle čísel jednotlivé závodníky kategorií a ihned bylo jasné celkové pořadí v rozjížďce.












V první rozjížďce se ihned po startu ujal vedení razantní jízdou Jan Klinko. Vedení si udržel do poloviny závodu kdy při nešťastném předjížděcím manévru se dostal do kolize z pomalejším jezdcem a po hrůzostrašném saltu, které se obešlo bez zranění převzal vedení Josef Císař, který již rozjížďku dotáhl do vítězného konce. Josef Klinko i přes ztrátu způsobenou kolizí dojel nakonec druhý.





Ve druhé rozjížďce nasadil Jan Klinko šílené tempo ihned od začátku a jak Petlach tak i Císař měli co dělat aby se udrželi v rozumné vzdálenosti. V závěru rozjížďky se Císařovi podařilo protlačit na druhé místo a tím si zajistil i celkové vítězství v závodě. V celkovém hodnocení seriálu ještě není vše rozhodnuto a bude se o celkovém vítězi rozhodovat v posledním závodě sezóny 6.10. 2007 v Březové nad Svitavou.

V sajdkárách

byl viděn tradiční souboj bratrských dvojic Rozehnalové proti Čermákům. Začátek první rozjížďky se vedení ujali Čermáci a po několika kolech je Rozehnalové převálcovali a dojeli si pro vítězství zcela suverénně. Druhá rozjížďka již byla v režii již od počátku Čermáků. Na druhém místě jeli Rozehnalové, kteří pro nějaký technický problém toto místo ztratili tři kola před cílem a dvojice Černý – Vosmik si dojeli pro druhé místo v rozjížďce a díky lepším časům celkově i pro druhé místo v závodě.



























Ve třídě

OPEN

exceloval teprve patnáctiletý David Tušl. První jízdu vyhrál systém start cíl když za sebou nechal zkušenější jezdce druhého Štěpána Horáka a třetího Lukáše Pudla.Ve druhé jízdě jel David první tři kola třetí, ale pak nasadil elegantní předjetí a dotáhl závod do vítězného konce. O zábavu diváků se postarala dvojice Vopršal – Hefner, kteří předváděli v průběhu závodu jízdu po zadních kolech.



















Výsledky naleznete zde (dole). Poslední závod se pojede 6.10.2007 v Březové nad Svitavou.

Informace o redaktorovi

Petr Hnojna - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist